Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2015
Čeprav sem mislila, da bodo šle sadike v rastlinjak šele čez kak teden, sva se z možem odločila, da jih kar danes znosiva tja, pa bo, kar bo. Upam, da bodo preživele in da se ne bo preveč ohladilo čez nekaj dni. Zdaj bo treba striktno vsako jutro odpirati rastlinjak.
Ta zgodnji, veliki paradižniki so šli v končne lonce in v rastlinjak, razen Stupice, ki ima preveč plodov, da bi tvegala. Mimogrede sem opazila, da imata Stupice in Black Iceberg končno vsak po eno bunkico. Subartic Plenty jezačel cveteti.
Slikco bom prilepila kdaj drugič, trenutno imam probleme s shrani.si.
Ta zgodnji, veliki paradižniki so šli v končne lonce in v rastlinjak, razen Stupice, ki ima preveč plodov, da bi tvegala. Mimogrede sem opazila, da imata Stupice in Black Iceberg končno vsak po eno bunkico. Subartic Plenty jezačel cveteti.
Slikco bom prilepila kdaj drugič, trenutno imam probleme s shrani.si.
Bicikel je napisal/a: | ||
Danes sem zoprn Na kateri globini in ob kateri uri? Verjetno ni vseeno. Na vzhodu Slovenije imate v povprečju višje temperature kot osrednja Slovenija, zato pa rastejo že palme na Goričkem. |
Groza! Na vseh drugih merilnih postajah ima zemlja v globini 10 cm že okoli 10 °C, v Ljubljani pa pol manj . http://www.arso.gov.si/vreme/napovedi%20in%20podatki/agro_podatki_slika.html
Jaz sem večino njih pustila danes zunaj - nekaj na bolj prepišnem balkonu in nekaj na rahlo zaščiteni verandi. Za vsak slučaj sem nekatere vseeno zadržala v stanovanju .
Noč so lepo preživeli.
Res pa je, da so pred 2 dnevi dobili sveže pripravljen FPJ napitek iz lapuhovega cvetja - da ne bodo prehlajeni
Noč so lepo preživeli.
Res pa je, da so pred 2 dnevi dobili sveže pripravljen FPJ napitek iz lapuhovega cvetja - da ne bodo prehlajeni
Ni samo vprašanje koliko je tista najnižja temperatura ampak tudi koliko časa traja. Tipično je najnižja temperatura ob sončnem vzhodu. Trajanje pa je odvisno od okolice in akumulacije toplote v bližini. Kratkotrajne nizke temperature >0 zagotovo ne škodijo, kje je tista meja za daljše trajanje pa tudi sam ne vem. Predpostavljam, da nekje med 5 in 10stC.
Nekje sem enkrat čitala, da naj ne bi bilo manj kot 4st. Da paradižnike zebe pokažejo tako, da spodnja stran listov postane vijolična, To sem tudi prečitala in tudi videla na lastne oči.
Moji so drugi dan zunaj -ponoči so pokriti s plastičnim pokrovom, podnevi pa s kopreno, da se privadijo na "tapravo" sonce._________________naredimo svet lepši
Moji so drugi dan zunaj -ponoči so pokriti s plastičnim pokrovom, podnevi pa s kopreno, da se privadijo na "tapravo" sonce._________________naredimo svet lepši
Jaz sem enega x sorto kar tako posadila v rastlinjak že ene 3 tedne nazaj.Sicer živ je še,ampak zgleda kot bi se kakšna 2 cm pomanjšal.
Zelo lepo pa rastejo samosevci.Ti so zelo lepi in močni.Torej lahko sklepam,da tele notranje vse preveč ujčkam
_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Zelo lepo pa rastejo samosevci.Ti so zelo lepi in močni.Torej lahko sklepam,da tele notranje vse preveč ujčkam
_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/