Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2025

brbr

Česen 2025

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jutri začnem saditi česen.
Ker sem imela (zaradi preveč eksperimentov :oops: ) porazno sezono, sem dokupila nekaj semenskega česna Anka. Včeraj sem ga začela stročkati in z grozo ugotovila, da je tako rekoč ves natrohnjen, skratka neuporaben.

Zato sprašujem ali ima kdo mogoče kaj viška sadilne Anke. Bi bila zelooo hvaležna.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Re: Česen 2025

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Zdaj bo počasi čas za saditev česna. Premisliti moram, na katero visoko gredo bo šel, ker bom eno pokrivala nekako v funkciji tople grede, drugo pa zastrla z listjem (upam, da mi bo uspelo). Na katero bo bolje saditi česen?
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Meni je pa že v nedeljo uspelo spraviti česen pod zemljo.
brbr

Lpmami, posadi na tisto, ki jo boš prekrila z listjem. V topli gredi mu bo pretoplo. Česen rabi obdobje mraza.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr: poglej ZS
brbr

Muha, en velik hvala.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Brbr, globoko sočustvujem s teboj :-(. Z veseljem in ob globoki hvaležnosti do tvojega mentorstva bi ti ga z veseljem kaj odstopila. A jaz ga sadim precej kasneje kot ti in nimam še niti prebranega, kaj šele preštetega. Trenutno njegovo gredo zaseda še vojska brokolijev, cvetač in romanesk. Cvetače so kooončno začele celo oblikovati glave :roll: .

Bi ti morda vseeno prišel prav za drugo, kasnejšo rundo sajenja?

A ni tole res najbolj seksi zelenjava? Pa za naju Fibonacci in to ;)

Slika
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Fibonaci pa res mi samo za vaju. Vesta, kolk ga je v mojem delčku sveta.....uf. Hudo veliko. :D
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

copatka napisal/-a: To Okt 29, 2024 8:54 pm ... Pa za naju Fibonacci in to ;)
Fibonacci tudi mene privlači. Včasih za kakšno pletenje vzorec preračunam po njem, občudujem urejenost cvetov idr.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Saj vem, to je bil le majhen spomin na faks za stanovsko kolegico ;) .
Me pa res pri romaneski še posebej fascinira - vsak delček/cvet posebej in še vsi skupaj, pravi čudež narave. Se bojim, da je sploh ne bom pojedla, ampak samo občudovala :lol: .
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori