Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2024

Odgovori
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Todi pri meni se vse zdravo, razlog enak.
Ven sem dal le pelate, ker ne dajo zdravega pridelka uaradi Ca gnilobe, cetudi ni bilo vrocine kar nekaj casa.
So pa vsaj datljevci v teh razmerah (toplo in soncno podnevi + ponoci hlad) se bolj okusni kot poleti.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Re: Paradižnik 2024

Odgovor Napisal/-a muha »

Včeraj sem pospravila zadnji dve sadiki datljevcev, je preveč mraz, da bi še kaj zorelo. Nekaj plodov je še bilo, z vejicami vred sem jih dala na toplo, da dozorijo še zadnji zeleni. Dobra letina je bila. :D
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi jaz sem zadovoljna z letošnjo sezono. Na vrtu in v loncih že nekaj časa ni nobenega več, razen nekaj mladičkov, ki so se zasejali, a jih bo mraz uničil. Nekaj plodov paradižnikov še zori v gajbici.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Letošnjo sezono paradižnikov na mojem vrtu ocenjujem za odlično.
V kleti mi zori nekaj manjših paradižnikov, ki bodo samo za kuhanje.
Pelat Orange banana je še pod nadstreškom kozolca, z nekaj rahlo rumenečimi plodovi. Verjetno bo bolje, če jih na veji odnesem v klet, saj so noči že pri ničli.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tudi moja sezona je bila zelo dobra.
Pred par dnevi sem pobrala še zadnje plodove z balkonskih paradižnikov. Tako se bomo s svežimi crkljali še nekaj zajtrkov ob koncu tednov (mogoče en ali dva vikenda).
Shrankov je pa tudi dovolj do nove sezone. Juhuhu...
Odgovori