Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2025

brbr

Re: Česen 2025

Odgovor Napisal/-a brbr »

Copatka, tudi kasneje bo prišel še kako prav. V naprej hvala.

Tale tvoja romanesca je res čudovita. Fibonacci mene prevzame tudi pri sončnicnih cvetovih. Narava je res mojstrica...
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Ok, bova na zvezi ;)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

V Kmečkem glasu je bil v eni od zadnjih številk prispevek o gojenju česna. Je sicer bolj za profesionalce, ampak mogoče tudi komu od nas kaj pride prav.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Včeraj posadila ptujski jesenski česen in germidour ter čebulo majski srebrnjak in red baron. Česen bo imel prvič svojo gredo, običajno ga sadim povsod po vrtu med drugo zelenjavo. In letos bo spet treba pognojiti vrt, zdaj že nekaj let nisva gnojila.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Meni se je vsa leta pridelave česna zelo dobro obneslo, da sem (po zgledu MARIJAV) naredila kakih 5 cm globoke jarke, vanj nasadila česen, jih zagrnila, da so nastali lepi kakih 8 cm visoki grebeni. V tako nastale jarke ob grebenih sem nasula toliko zastirke (slama), da je površina izgledala poravnana, vrh grebena je ostal nepokrit.

Na ta način je zemlja nekaj dlje zadržala jesensko toploto, spomladi so bile korenine dlje na hladnem, plevel ni rasel, rahljati ni bilo treba, zalivati tudi ne (razen v izjemno suhih letih). Praktično, razen pomladnega posipanja s pepelom in nekam pestmi Bogatina, nisem imela z njim čisto nobenega dela.
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Brbr, česen imam zate. Poglej, če si dobila ZS.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ojoj, Tajči, a veš, da nisem. Zdaj sem jaz ZS poslala tebi...
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Še dobro, da vas berem. Se bom danes spravila sadit česen na visoko gredo, potem pa še v gozd po listje.
Koliko pa imaš razdalje med vrstami, Muha, da lahko narediš lepe grebene in jarke?
Sicer mi jesenska vrtna opravila v vlagi in mrazu niso ravno v veselje, sploh pa ne mojim revmatičnim rokam. Mi je pa v veselje in zadovoljstvo, ko je moja naloga opravljena in lahko prepustim naravi, da opravi svojo.
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Brbr, nisem dobila tvojega ZS.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Poglejta obe, ali ga imata pri sebi med Poslanimi ali med Odhajajočimi. Ali pa sta preprosto pozabili klikniti na Potrdi ?
Se zgodi, ker gre tule malenkost drugače.
Odgovori