Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Buče - Cucurbita
Koliko mraza še prenesejo sadike bučk?
Sajene na prosto (kupljene sadike) pred zadnjo ohladitvijo s snegom, zmrzaljo in slano, so preživele. Lega: celodnevno sonce - pri sosedovih.
V mojem plastenjaku, kjer je jutranja temperatura pred vzhodom sonca praktično enaka zunanji, sem ravno tako pred ohladitvijo poskusno posejala par semen bučk v lanske lonce od paradižnika. Vzklile so tik pred nastopom mraza, kljub kasnejšim hladnejšim nočem so se razvijale naprej, danes imajo že po dva lepo razvita prava lista.
Pri kumarah, sejanih v enakih pogojih, se nastavek pravih listov komaj vidi.
Tako, da kar korajžno z bučkami. Izgleda, da niso tako občutljive, kot smo menili.
Sajene na prosto (kupljene sadike) pred zadnjo ohladitvijo s snegom, zmrzaljo in slano, so preživele. Lega: celodnevno sonce - pri sosedovih.
V mojem plastenjaku, kjer je jutranja temperatura pred vzhodom sonca praktično enaka zunanji, sem ravno tako pred ohladitvijo poskusno posejala par semen bučk v lanske lonce od paradižnika. Vzklile so tik pred nastopom mraza, kljub kasnejšim hladnejšim nočem so se razvijale naprej, danes imajo že po dva lepo razvita prava lista.
Pri kumarah, sejanih v enakih pogojih, se nastavek pravih listov komaj vidi.
Tako, da kar korajžno z bučkami. Izgleda, da niso tako občutljive, kot smo menili.
Bučki, o katerih pišem zgoraj, imata že vsaka po en ženski cvet. Žal iz teh dveh nastavkov plodov ne bo nič, ker moški še dremljejo. Ampak najkasneje v 10 dneh pričakujem, da se bodo zbudili tudi ti.
Primerjalno z onimi, sejanimi v lončke okrog 20. aprila in posajenimi na prosto, bodo krepko prehitevale. Ni važno, da bodo v loncu verjetno kmalu omagale, takrat bodo zarodile že one iz vrta. Bom videla, če se mi splača podobno ponoviti vsako leto.
Primerjalno z onimi, sejanimi v lončke okrog 20. aprila in posajenimi na prosto, bodo krepko prehitevale. Ni važno, da bodo v loncu verjetno kmalu omagale, takrat bodo zarodile že one iz vrta. Bom videla, če se mi splača podobno ponoviti vsako leto.
Re: Buče - Cucurbita
Pripravljeni na rezljanje. Karkoli si že mislim o noči čarovnic, pred lokalom mora biti nekaj na to temo. Iz teh dveh buč Big Max sva izdolbla semena, s katerimi še ne veva, kaj bova. Ampak za vsak slučaj ...
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Re: Buče - Cucurbita
Mokre posolita, dajta v pekač in specita v pečici. Delikatesa 1a, pa mal se morš pomatrat, da jih olupiš. Super za h klepetu ob kozarčku.
Re: Buče - Cucurbita
Danes so šle v uporabo Crown prince in so res, kot prodajalci obljubljajo, zelo okusne. Meso je precej suho, opazno sladko, lupina je žal zelo močna, dosti močnejša kot lani Manosk (hibrid Muscat de Provence). Pa pridelek je bil bolj tako, ker smo imeli izredne razmere z živalmi in ni bilo pravega fokusa v pravem času.
Ni lastne fotke, ker sem čistil galerijo, ker se telefon pritožuje
Ni lastne fotke, ker sem čistil galerijo, ker se telefon pritožuje
Re: Buče - Cucurbita
Videti so slastne!
Trd olupek se da zmehčati tako, da bučo za kratek čas daš nad paro - kot pokrovko na lonec vrele vode. Obračaš, dokler para ne doseže vsega. Meni se je kar dobro obneslo.
Trd olupek se da zmehčati tako, da bučo za kratek čas daš nad paro - kot pokrovko na lonec vrele vode. Obračaš, dokler para ne doseže vsega. Meni se je kar dobro obneslo.
Re: Buče - Cucurbita
Muha, tole je pa uporaben nasvet, hvala!