Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lavandula angustifolia - navadna sivka in sorodne vrste

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Re: Lavandula angustifolia - navadna sivka in sorodne vrste

Odgovor Napisal/-a muha »

mfranc: Kako lepe!
Jaz, ki rada včasih tudi malo tvegam, bi jih kar pustila takole, dodobra pokrila z zimsko agrokopreno in upala, da se spomladi vse zbudijo. Saj končno tako zelo pa tudi niso občutljive na mraz. Zalivala jih bo pa zimska ljubljanska megla.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Tudi jaz razmišljam o tej lokaciji. Trenutno še nekaj lončnic ni tule, sedaj se moram odločiti, katere ne rabijo zaščite
in bodo ostale brez tega zimovališča; pa odstraniti moram velik lonec, ki se vidi na levi strani ... :roll:
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Samo še eno vprašanje: saj so angustifolije, se pravi "navadne" sivke a ne? Ker če so čopaste ... Hja, teh meni ni nikoli uspelo prezimiti.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

muha napisal/-a: Po Nov 18, 2024 5:10 pm Samo še eno vprašanje: saj so angustifolije, se pravi "navadne" sivke a ne? Ker če so čopaste ... Hja, teh meni ni nikoli uspelo prezimiti.
Čopaste v naših razmerah niso prezimne. Sivke in lavandini pa brez težav.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Navadne, navadne, pod figo so bile že mogoče/približno deset let ;-) . Nad čopasto sem tudi že zdavnaj obupal, na žalost je prezahtevna.
Že pred časom sem jo občudoval v soseščini, leta in leta sem hodil mimo samo zaradi nje. Nakar sem ugotovil, da jo pozimi spravijo na toplo.
Kar je vseeno lep uspeh.

Lavandula angustifolia se da lepo vzgajati, če le ima približne pogoje, toploto in nič moče v čevljih :) .
Odgovori