Vzgoja pod umetno svetlobo
- Peter
- Kraj: Lucija
Model mojega je UT 200, komaj sedaj videl, ker na linku je UT 300.
Malo prebiram in ne najdem razlike, čeprav sta na videz enaka. Preveri še sam.
Sem izmeril mojega in zanimiva je dolžina, ki je 3 metre, čeprav na spletni za UT 300 piše 2 metra:
Komentarji
Temperaturni senzor, ki je opremljen s priključnim kablom dolžine 2 m, preprosto namestite na primerno mesto znotraj hladilnika.
Universal-Thermostat UT 300 (follow-up model of the UT 300)
This electronic thermostat has a digital display with switch on / off temperature and of course it shows the current temperature.
Nearly usable in each area with a necessary temperature regulation of heating mode or cooling mode. You can use the Universal-Thermostat UT 300 as a replacement for defected mechanical thermostats. Now you can switch on / off e. g. a defected refrigerator with the plug-sockets-housing which is connected with the UT 300. The temperature sensor contains a 2 m access line and is easy to position inside of the refrigerator.
Malo prebiram in ne najdem razlike, čeprav sta na videz enaka. Preveri še sam.
Sem izmeril mojega in zanimiva je dolžina, ki je 3 metre, čeprav na spletni za UT 300 piše 2 metra:
Komentarji
Temperaturni senzor, ki je opremljen s priključnim kablom dolžine 2 m, preprosto namestite na primerno mesto znotraj hladilnika.
Universal-Thermostat UT 300 (follow-up model of the UT 300)
This electronic thermostat has a digital display with switch on / off temperature and of course it shows the current temperature.
Nearly usable in each area with a necessary temperature regulation of heating mode or cooling mode. You can use the Universal-Thermostat UT 300 as a replacement for defected mechanical thermostats. Now you can switch on / off e. g. a defected refrigerator with the plug-sockets-housing which is connected with the UT 300. The temperature sensor contains a 2 m access line and is easy to position inside of the refrigerator.
-
- Kraj: Ljubljana
Dva metra kabla je že čisto OK. Razčistim še okrog cene dostave iz nemčije. Variantno je nakup dveh brez transportnih stroškov!
Si me pa spomnil, da sem imel pred leti v izboru verjetno UT 200, pa mi je bil predrag .
Zanimiv mi je tudi TALE
Problem: samo 1 m kabla za senzor. Jih pokličem, koliko bi stal senzor z daljšim kablom ...._________________mfranc
Si me pa spomnil, da sem imel pred leti v izboru verjetno UT 200, pa mi je bil predrag .
Zanimiv mi je tudi TALE
Problem: samo 1 m kabla za senzor. Jih pokličem, koliko bi stal senzor z daljšim kablom ...._________________mfranc
- Peter
Glede na to, da sta samo 2 žici, morda ju sam podaljšaš.
Ne vem pa, če dolžina žic vpliva karkoli na sam temperaturni senzor. Morda vprašaš na kakšnem elektronskem forumu:
Ne vem pa, če dolžina žic vpliva karkoli na sam temperaturni senzor. Morda vprašaš na kakšnem elektronskem forumu:
-
-
Re: Vzgoja pod umetno svetlobo
A je kdo naštudiral, kakšen je najprimernejši čas umetne osvetljave?
Korito ca 70*70cm imam pod oknom. Radič se je pretegnil do neuporabnosti (majhne sadike so bile), baziliki, presajeni z vrta, je všeč.
Imam žarnico z Aliexpressa... včeraj sem jo namontiral nad korito in priklopil na timer. Lučka se prižge sedaj malo pred 16h (sonce pri nas zaide sedaj okrog 15h) in gori do 22h. Zjutraj se prižge ob 6h in gori do 7.30.
A je to ok timing? Ima kdo kakšne izkušnje glede tega? Je morda bolje, da gori stalno?
Korito ca 70*70cm imam pod oknom. Radič se je pretegnil do neuporabnosti (majhne sadike so bile), baziliki, presajeni z vrta, je všeč.
Imam žarnico z Aliexpressa... včeraj sem jo namontiral nad korito in priklopil na timer. Lučka se prižge sedaj malo pred 16h (sonce pri nas zaide sedaj okrog 15h) in gori do 22h. Zjutraj se prižge ob 6h in gori do 7.30.
A je to ok timing? Ima kdo kakšne izkušnje glede tega? Je morda bolje, da gori stalno?
- Plamenka
Po moje je ene 12 ur svetlobe dovolj. Recimo od 7 zjutraj do 19h. Zjutraj naj bo luč zaenkrat vsaj do osmih, popoldne pa jo prižgi med tretjo in pol četrto.
- Peter
Jaz imam 12 ur umetne svetlobe, ko jo uporabljam, neglede na dodatno zunanjo, ki pride skozi okno.
-
- Kraj: Žiri-NM
Kot pravi Plamenka, dovolj je svetlobe 12 ur. jaz imam od 6 h - 17 h, pa sadike niso nikoli pretegnjene. je pa neogrevan prostor, regal s policami, pod polico montirano svetlobno telo, na polici sadike. marca gredo te sadike v zemljo na njivo (odvisno od temperatur). Naravne svetlobe skoraj ni zaradi polic, prostor na Z strani.
-
Ok, hvala... sem prilagodil čas na priporočenega.
- Peter
Jaz imam tak regal, lučke, kot sem napisal,12 ur.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.