Hoya - voščenka
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
- Seasmoon
- Kraj: Obala
Re: Hoya - voščenka
Hoyo carnoso imam tudi jaz, a nikoli ne cveti. Kaj potrebuje, da začne cveteti?
Life is like a game ... play it ...
-
- Kraj: Žiri-NM
Imela jo je cimra v študentu, pa kolega par sob prej, ki je imel tudi ciperus, pasijonko in še mnooogo rastlinja. Omamen vonj.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Prvo sem imela v svoji rojstni hiši. Bila je velika, prekrasno je cvetela. Tu, kjer sem zdaj, jo imam že dolgo, pa ne cveti. Tudi hčerka jih ima, pa nobena še ni zacvetela.
- Melona
- Kraj: Litija
Včasih se mi zdi, da so nam nekatere rastline kar usojene, druge pa preprosto ne. Tako si nisem mogla vzgojiti cvetoče klivije, na vrtu pa še nikoli nisem pridelala lepe pese, naredi take mišje repke. Je pa tale hoya videti od sile zanimiva rastlina, v živo je še nisem videla. Ne vem, če si ne bom ene kupila, vidim na netu, da jih nekatere vrtnarije imajo.
- Seasmoon
- Kraj: Obala
Zdaj sem poslušala eno vrtnarko iz Italije in pravi, da pri hoyi carnosa, če želimo, da zacveti, pol je potrebno imeti zelo veliko potrpljenja. In, da ima rada polno svetlobo in, da je najbolje, da se jo postavi, kar direkt na sonce za nekaj ur na dan. Vse lepo in prav, sam pol a ni rizik, da pride do ožiga listov? Jaz sem imela carnose na stopnišču, visele se dol po zidu in tiste so cvetele na polno. Zdaj imam pa samo še eno in tista mi nikakor noče cveteti. Eh ....
Life is like a game ... play it ...