Kaj svetujete...?

Odgovori
Fadil

Kaj svetujete...?

Odgovor Napisal/-a Fadil »

Torej, sedežno garnituro sem zrihtal in jo pač priredil tako, da sem jo lahko dobil v stanovanje. Ker sem naslonjalo kota moral odstraniti, je sedaj za sedežno prazen prostor, ki ga želim zapolniti. V poštev pride kakšna večja zelenjava (roža), mogoče kakšna odlagalna mizica, bralna lučka ali kaj podobnega. Ker je to kletno stanovanje, je nekoliko manj svetlobe, zato razni fikusi in kakšna drevesa življenja verjetno ne pridejo v poštev. Ima kdo kakšen predlog, kaj ''uturiti'' v kot za sedežno?

Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Re: Kaj svetujete...?

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

V kot s tako malo svetlobe daj neko plastično rožo. Zdaj izdelujejo zelo dobre imitacije in ti bo lepo zapolnila in okrasila prazni kot.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Zamioculcas, nekatere praproti, aspidistra, ...
Morda narediš stojalo, da bodo rastline razporejene skoraj do stropa, pa tudi v širino.
Če nad nje montiraš luč z žarnico, ki seva rastlinam primermo svetlobo, bodo dobro uspevale. Če jih bo več, boš kakšno, ko ne bo več lepa, brez težav zamenjal. Ali mogoče vsaj občasno vmes postavil kakšno cbetočo, spatifil, recimo. No, morda šopek rož za kakšno posebno priložnost.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

-Zamiooculcas Zamifolija, kot svetuje metuljc. Preverjeno se dobro obnese. Ob slabši svetlobi so novejši listi čedalje daljši in kmalu sežejo proti 1 metru.
-Aspidistra - pod pol metra
-Sanseverija - taščin jezik - tudi do 1 metra
-Agloanema - do pol metra, košata
-Spatifil - nižja a košata rast,

Za te lahko potrdim iz lastnih izkušenj. Če pa uspeš tja namestiti diskretno lučko (namensko za osvetljevanje rastlin), lahko tudi kako večje drevesce. Smiselno se mi zdi, da bi nekaj podstavil, da bi bil lonec ustrezno dvignjen. Tisti kot kar kliče po zeleni rastlini. Tudi čisto nek drug videz dobi prostor.

Izkušenj, koliko blizu rastline mora biti lučka, nimam. Tu bo upam svetoval kdo drug. Bi bila previsoko, če bi bila gor v kotu pod stropom? Ker tja bi se lepo podala.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

tisti kvadrat brez naslonjala zadaj kot tabure oz. za noge dati gor, ko sediš. Čeprav je sedežna, samo obiski sedijo na njej, če niso v kuhinji. domač se pa uleže na sedežno, zato bo možnost za noge odlično nadomestilo. bolje nekaj kot nič.
Za rože in osvetlitov. so že drugi svetovali.
Odgovori