Ja, voluhar . Skozi leta vrtnarjenja sem se marsikaj o njem bridko naučila. Zdaj imam vse, kar ima rad, v dvignjenih gredah z mrežo spodaj. Na največji, glavni gredi imam pa samo še pridelke, ki mu ne gredo v slast. Se mi zdi, da so se v glavnem kar odselili zaradi pomanjkanja hrane. In res ga z batato ne želim vabiti nazaj in ponovno gostiti ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Decembra sem začela ukoreninjati sladki krompir popolnoma drugače kot običajno. Idejo mi je dala Brbr in moj krompir. poškodovanega in sumljivega imam na toplem in svetlem. ta je začel kaliti. Odrezala sem koščke in dala v zemljo ne več kot dva prsta na debelo. Odlomim in dam v vodo. Če bodo veliki poganjki, jih bom odlomila z vsaj enim pravim listom, da bo naredila vejica nove korenine.
tako izgledajo:
Ja, res poganjajo kot nori, so gomolji na toplem in svetlem. Letos izgleda, da ne bom brez sadik. Pišem pa zato, da preberejo tudi drugi, da lahko samo kaleči odrezani košček dajo v zemljo in dobijo sadike. Ni treba debelega gomolja dajati v vodo, za velikost gomolja je tudi Metuljc enkrat napisala, da ni pomembna.
Mojih še nisem dala v vodo. Me pa zanima, ali je potrebno delati sadike iz poganjkov, ali pa bi bilo čisto v redu, če bi posadili kar te odganjajoče koščke? No, mogoče bi odgnalo preveč poganjkov in bi imela rastlina preveč zelenja...