Paradižnik 2025
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje
Paradižnik 2025
Prispela je obnova zaloge semen za 2025 od Cultive ta Rue in La tomate Pere Beno.
Ene sorte so že dolgo pri nas, pa je zmanjkalo zanesljivih semen, nekaj je pa zame čisto novih, o katerih berem super stvari - predvsem Polaris in Mat-Su express in Lucid gem.
- Ananas noir
- Arkansas traveler
- Girl Girl's weird thing
- Homestead
- Kellogg's breakfast
- La sucrette
- Lucid gem
- Mat-Su express
- Neves Azorean red
- Polaris
Ene sorte so že dolgo pri nas, pa je zmanjkalo zanesljivih semen, nekaj je pa zame čisto novih, o katerih berem super stvari - predvsem Polaris in Mat-Su express in Lucid gem.
- Ananas noir
- Arkansas traveler
- Girl Girl's weird thing
- Homestead
- Kellogg's breakfast
- La sucrette
- Lucid gem
- Mat-Su express
- Neves Azorean red
- Polaris
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Re: Paradižnik 2025
Glej tudi. Tista tema je zaklenjena, nadaljujte tule.
-
27.1. sem posejala prve semenčke 42Days za zgodnjo rabo. Vsi so že zunaj. Juhuhu 

-
- Kraj: Rimske Toplice
Na spletni strani Amarant.si bo objavljrno predavanje Fanči Perdih o vzgoji paradižnikov.
1 ura, se sliši kaj uporabnega tudi za izkušene, bi rekla. Pa nekaj info o sortah, seveda samo njihovih.
1 ura, se sliši kaj uporabnega tudi za izkušene, bi rekla. Pa nekaj info o sortah, seveda samo njihovih.
-
Bi mogoče imel kdo seme 2 bolj zgodnih sort.
In sicer iščem:
Chello
Thessaloniki
Menjam za kakšno drugo sorto in seveda povrnem za poštnino.
Hvala
In sicer iščem:
Chello
Thessaloniki
Menjam za kakšno drugo sorto in seveda povrnem za poštnino.
Hvala
-
Ojla, jaz ti z veseljem pošljem Thessaloniki in Kimberley, ki je pri meni vedno bil najzgodnejši.
Pošlji mi svoj naslov na mail:
ivin.vrt@tomatojunkie.eu
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
-
Hvala !Ivčk napisal/-a: ↑To Feb 18, 2025 7:14 pmOjla, jaz ti z veseljem pošljem Thessaloniki in Kimberley, ki je pri meni vedno bil najzgodnejši.
Pošlji mi svoj naslov na mail:
ivin.vrt@tomatojunkie.eu
-
- Kraj: Ljubljana
-
Jaz sem prve sejal 14.2. So mi pa skalili vsi, tudi ena sorta, katere seme imam od leta 2013.
Pa ga nisem tretiral nič drugače kot ostale, kalim direktno v Neuhaus N8, ki sem ji primešal malo mokarjeve pogače in perlita. Sem pa zemljo zalil z Mikorizo in Big Plant start od Organic nutrients že v štartu. Rabili so le kakih 10 dni več kot ostali da so 3/8 prišli na plano.
Imam sicer grelno blazino in senzor temperature, ki sklaplja in vklaplja pametno vtičnico, temp. je tako nekje 25°C niha pol °gor in dol ves čas.

Tu so že prepikirani v 1/2l teglce, naslednjič gredo pa v 2,4l, tam pa bodo morali počakati do sajenja.

Pa ga nisem tretiral nič drugače kot ostale, kalim direktno v Neuhaus N8, ki sem ji primešal malo mokarjeve pogače in perlita. Sem pa zemljo zalil z Mikorizo in Big Plant start od Organic nutrients že v štartu. Rabili so le kakih 10 dni več kot ostali da so 3/8 prišli na plano.
Imam sicer grelno blazino in senzor temperature, ki sklaplja in vklaplja pametno vtičnico, temp. je tako nekje 25°C niha pol °gor in dol ves čas.

Tu so že prepikirani v 1/2l teglce, naslednjič gredo pa v 2,4l, tam pa bodo morali počakati do sajenja.

- Plamenka
- Kraj: Ljubljana