Dvomim, prvo sezono so bile sadike velike 50 cm z veliko koreninami, res pa je, da so bil kupljete v tistih podolgovatih loncih, kjer je vse natiščano skupaj. Drugo sezono sem pa sadil frigo sadike.
Malina - Rubus idaeus
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Re: Malina - Rubus idaeus
Moje so bile nekaj let zelo lepe. Tisto leto, ko so zbolele, so na pomlad lepo odgnale, proti jeseni pa so se začele sušiti. Naslednje leto je bilo isto - šele poleti so pokazale znake bolezni. Tisto jesen sem jih prvič škropila, ker prej nisem vedela, kaj je narobe. Po dveh letih so se, kot kaže, popravile.
-
- Kraj: Žiri-NM
jaz pa vse maline porežem do tal, čeprav so dvakrat rodne oz. celoletne. Ravno zaradi sušice. Saj pridelek je, vendar kilav.
-
Ojla!
Na gorenjskem so zrele že prve maline.
Sicer samo za vzorec ampak napredujemo. Zgodnji sta Fall gold in Himbo top pa še ena rumena, od Žive, katere imena ne vem. Kako pa kaj pri vas?
Na gorenjskem so zrele že prve maline.

-
Odlično. tudi jaz sem včeraj opazila eno rdečo.
Lani nisem imela časa in so maline ostale neporezane. Zdaj je toliko plodov, kot jih še nikoli ni bilo. Rozge se kar šibijo pod grozdi malin. Če bo šlo vse po sreči, bomo z njimi preskrbljeni vse leto. Nisem pa prepričana, da se bo tako lepo končalo, ker sem opazila, da listje precej rumeni
Lani nisem imela časa in so maline ostale neporezane. Zdaj je toliko plodov, kot jih še nikoli ni bilo. Rozge se kar šibijo pod grozdi malin. Če bo šlo vse po sreči, bomo z njimi preskrbljeni vse leto. Nisem pa prepričana, da se bo tako lepo končalo, ker sem opazila, da listje precej rumeni

- Melona
- Kraj: Litija
Halo, pri nas je še vse zeleno! Vsaj dva tedna jih še ne bo.
-
par rumenih malin in rdečih je, to pa zato tako malo, ker sem skoraj vse porezala do tal zaradi sušice in seveda ni zgodnjega pridelka. Rdeč ribez zori, ga jemo, sibirke so končale v želodcu, jagode dva vikenda že trgam. Seveda brez zaščite proti kosom ne gre. Veliko jih je, največ tam, kjer je nasad star 13 let, neobdelan, nepognojen (včasih pest starega gnoja vržem). Marmelada, kompot, shranjevanje... Tudi pest šmarnih hrušic je že dozorelo.
-
Hm, čudno. Pri meni na vrtu je veliko kosov, pa nisem opazila, da bi zobali maline, ribez. Seveda pa imajo na voljo ogromno češnjo, ki jim trenutno nudi obilo plodov...
-
Pri meni je nekaj malin zaradi pozebe propadlo, nekaj pa pozeblo. Posadil 2 novi Autom blis. Nakaj bolj za hišo, pa je ostalo. Je pa veliko poganjkov 2x rodnih malin (neznanan sorta, ki bujno raste), tako da bo pozno poleti veliko malin.
-
Brbr, ti si v mestu, jaz pa imam vse dobrote na samem in so zelo predrzni. Kljuvali so trde debele jagode (kupila lani sadike), ena kosovka se je zapletla v mrežo, da sem jo komaj razpletla ven. Iščejo vse možne luknjice, da pridejo vsepovsod. Potem jih je treba pa reševati. Saj ne, da jih je malo in jih je zato treba reševati, le poginjenih se ne bi rada dotikala.