Lpmami, resno razmišljam, da bi napisala priročnik za vse take, kot sem jaz, ki pojma nisem imela in samo obupavala nad škodo. Eden obstaja, ki je ovrgel teorijo o žvečilnih z okusom jabolka. Ga je pa ta pisec priročnika imel doma in preučeval navade voluharja. tega se jaz ne grem, ker me to ne zanima, zgolj in samo obnašanje za uspešen lov.
Edino, česar ne vem je, kdo ali kaj žre voluharje. Lahko je čez noč že pol požrtega, kdaj dobim samo še rep in nekaj dlake, kosti. Govorim o voluharju v pasti, ko ena žival žre v rovu voluharja.
No, včeraj padla še dva. Eden debel, očitno mati, ker sem v istem rovu pred časom ujela dva mladiča in eden mladič v rožnem vrtičku, peti po vrsti v istem rovu.
Eden mi v tem trenutku nagaja, požre vse, past se sproži, ampak prej uide. To delajo zelo mladi, ko jih dva/tri tedne redim, pa se le ujamejo.
Voluhar
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Re: Voluhar
Živa, sem ti že mislila predlagati, da napiši "praktičen priročnik o travmatičnem sobivanju z voluharjem"! Te podpiram v tvoji ideji!
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
živa napisal/-a: ↑Če Mar 06, 2025 8:47 am Edino, česar ne vem je, kdo ali kaj žre voluharje. Lahko je čez noč že pol požrtega, kdaj dobim samo še rep in nekaj dlake, kosti. Govorim o voluharju v pasti, ko ena žival žre v rovu voluharja.
No, včeraj padla še dva. Eden debel, očitno mati, ker sem v istem rovu pred časom ujela dva mladiča in eden mladič v rožnem vrtičku, peti po vrsti v istem rovu.
Bi bile lahko rovke? Te morajo menda za svoj obstoj pojesti zelo veliko mesne hrane in če zmanj črvov, deževnikov ...
- iz Wikipedie - V splošnem so rovke talne in zelo aktivne živali, ki se prehranjujejo predvsem z drugimi manjšimi živalmi in mrhovino,
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Pa vem nekaj novega o špičmohu. Sem mislila, da je nekako pomanjšana miš, pa sem zdaj izvedela, da je poleg velikosti še kar nekaj razlik. Med drugim niti ni glodalec.
-
- Kraj: Žiri-NM
Ne vem, če so rovke. Nekaj vsekakor žre. Ne vsepovsod.