Helleborus - teloh

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Re: Helleborus - teloh

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka, bom še pogledal kakšno možno destinacijo za teloh. Žal imam listavce, razen fige, kjer pa ni prostora za teloh, še v loncih. Ene, drene, ker še nimajo določene mikrolokacije, eni ostanejo v loncih; vendar ni grmovnic. Razen, mogoče pri murvi, ampak bo cel dan na soncu.

Pred hišo pa je samo dopoldansko sonce, mogoče že to zadošča?

Metuljc, imam tri lepe grme, plus en bolj šibek, in bi jih posadil na tri lokacije. Poleg bora, med borom in jap. javorjem, pa med azalejami.
Na razpolago imam pesek za malto, "dolomitiziran apnenec", upam da bo zadoščal. Lahko pa prineseš eno pest drobirja v Sinjo gorico :D .

Idealnih pogojev nimam, mogoče mi poratajo in se potem odločim za kakšne lepotce, kot jih ima Plamenka ;) .
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Dvomim, da ga boš na oko ločila od apnenega. Lahko, samo, da ne pozabim, okoli našega Lurda ga je obilo..
Sicer pa, Andrej Banko je bolj za kamne.
Kolikor se spomnim, kanemo 11% HCl na kamen, če zašumi, je apnenec, dolomit pa skoraj ne. Bo več AB povedal.
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

MFranc, mislim, da bi tudi dopoldansko sonce zadostovalo.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Včeraj sem jih posadil, na štiri lokacije pred hišo. Upam da jim bo všeč novi dom :-). Res pa bodo imeli zelo, zelo malo sonca na lokacijah
ki so meni všeč. Na res sončni lokaciji, kjer bo omejitev samo popoldanska senca hiše, bodo uživali samo sosedje .... 8-) :D
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Naj ti lepo cvetijo, MFranc! Eni gojijo telohe tudi v loncih. Tudi jaz sem lani enega posadila v lonec, ker nisem našla primernega prostora zanj. Šele pred kratkim sem ga posadila v zemljo namesto propadlega ameriškega slamnika. Cveti.
Odgovori