Lpmami, jaz sem lani gojila Sugar rush peach in tudi Sugar peach stripey.
Čili 2025
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Re: Čili 2025
Plamenka, kako je bil roden, kako zdrav in kako ste ga uporabili?
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Roden je bil zelo, zdravi so bili vsi čiliji, uporabila sem ga za omako, kot vse ostale.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Meni je všeč čisto malo čilija v hrani sem in tja, v sorodstvu praktično nimam odjemalcev, jih pa rada gojim. Ta je bil bolj oranžen kot breskove barve in je bil ob kozolcu lepa družba pelatu Orange Banana.
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Ja, lep je bil, še lepši pa je bil Sugar peach stripey. Letos ju ne gojim. Tudi jaz rada kdaj dodam čili v hrano, v ta namen posušim in zmeljem ponavadi Makedonskega ali pa kak habanero.
-
Makedonske "vezeni piperki" so super dodatek jedem, ne zaostajajo za "Aleppo" čiliji - pa naj bo v prahu ali v pa kosmičih.
-
Če ni primerno naj se briše.
10 LET FOTROVIH ČILIJEV! 
Nekoč je Fotr posadil prve čili sadike, ne da bi vedel, da bo iz tega zrastla prava družinska zgodba. Zdaj z veseljem in ponosom praznujemo 10. obletnico Fotrovih čilijev – domače, pekoče in s srcem narejene!

Fotr skrbi, da so čiliji vzgojeni z ljubeznijo, hči pa jim doda svojo ustvarjalno piko na i – od ročno narisanih etiket do vsake kreativne podobe, ki jo poznate. Skupaj ustvarjava okuse, ki pečejo in razveseljujejo!
Hvala vsem, ki nas spremljate, podpirate in delite svojo strast do pekočega z nami. Brez vas bi bili le še ena lončnica na okenski polici.

Še naprej bomo z ljubeznijo gojili, mešali in ustvarjali nove okuse – za vse vas, ki znate ceniti pravo domačo pekočo strast!
Na zdravje (in malo solzic veselja)!

Nekoč je Fotr posadil prve čili sadike, ne da bi vedel, da bo iz tega zrastla prava družinska zgodba. Zdaj z veseljem in ponosom praznujemo 10. obletnico Fotrovih čilijev – domače, pekoče in s srcem narejene!
Fotr skrbi, da so čiliji vzgojeni z ljubeznijo, hči pa jim doda svojo ustvarjalno piko na i – od ročno narisanih etiket do vsake kreativne podobe, ki jo poznate. Skupaj ustvarjava okuse, ki pečejo in razveseljujejo!
Hvala vsem, ki nas spremljate, podpirate in delite svojo strast do pekočega z nami. Brez vas bi bili le še ena lončnica na okenski polici.
Še naprej bomo z ljubeznijo gojili, mešali in ustvarjali nove okuse – za vse vas, ki znate ceniti pravo domačo pekočo strast!
Na zdravje (in malo solzic veselja)!