Čebula - Allium cepa L.
-
- Kraj: Domžale
Re: Čebula - Allium cepa L.
To e tudi ena sodelavka omenjala. Da je posadila čebulčke in da so potem čez nekaj dni ležali zunaj na površini ?!
-
- Kraj: Rimske Toplice
Skoraj 100% so krivci deževniki. Posuj gredo z natrgano travo,....bodo pojedli to, ne pa lupin čebule. Imam izkušnje.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Še nekaj sem se spomnila od lani. Šalotko (s čebulčki je enako) sem poprej ukoreninila (dala na vlažno podlago, dokler niso imele par mm dolge koreninice) že pred sajenjem. Koreninice so se takoj vrasle v zemljo in onemogočile sprehajanje.
-
Super ideja, hvala zanjo.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Muha, dobra fora!
-
Hvala vsem za odgovore in ideje. Bom poskusila s travo.
-
Čitala sem, da se čebulčki dvignejo iz zemlje, ker se v zemlji navlažijo, nabreknejo in se tako izrinejo na površje.
Kar se tiče delovanja deževnikov: po mojih opažanjih, deževniki vlečejo na površini ležeče stvari v podzemlje, kjer jih predelujejo. Tako pri meni prestavljajo liste kapusnic, recimo, ki jih polagam med sveže poflancane sadike solate.
Kar se tiče delovanja deževnikov: po mojih opažanjih, deževniki vlečejo na površini ležeče stvari v podzemlje, kjer jih predelujejo. Tako pri meni prestavljajo liste kapusnic, recimo, ki jih polagam med sveže poflancane sadike solate.
-