Narcissus - narcisa

Odgovori
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Re: Narcissus - narcisa

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Potem bi bilo dobro, da lanske tudi letos razsadim. Zdaj ravno obilno cvetijo, torej se očitno dobro počutijo in se bodo verjetno razraščale.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Vsak dan zacveti kakšna nova. Can can cveti prvič in upam, da se bo obdržala pri meni. Ima čudovit in zelo močan vonj.
IMG_20250402_163851.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Prelepa!
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Ta ima pa rumeni del res tak kot plesalke can-cana :D
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Čudovita.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Zelo lepi zanimivi cvetovi.

Jaz se hvalim pa z drugačnimi - vsako leto ni niti enega cveta, popki so. Pravijo, da je presuho, kar je do letos res bilo, ampak letos je pa izredno mokro. Imam dva grmička in letos oba ven! Mogoče kdo ve, kaj je tem narcisam?

Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

A so to rumene, polnjene, zgodnje, stara sorta? S tistimi se je pri meni dogajalo enako.
Uporabniški avatar
Plamenka

Živa, ven jih boš metala? Kaj pa, če jih jeseni ponovno posadiš? Mogoče bo bolje.

Pri meni ima letos del posušenih in gnijočih popkov nizka sorta Double Campernelie. Druge so zaenkrat v redu. Takole je videti, ostale popke sem včeraj odstranila:
IMG_20250403_081033.jpg

Narcisa Can can je tudi meni zelo všeč. Res upam, da se bo obdržala. Predlani sem kupila sorto Swirl (https://www.gapphotos.com/imagedetails. ... eno=706222 ), ki je tudi imela nakodrano trobljo. Cvetele so samo lani, letos je na njihovem mestu ostal samo označevalec. Na enak način so mi predlani izginili beli resasti tulipani. :cry: Lahko da je kdo pojedel čebulice, a druge okoli so bile nedotaknjene.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Ne vem, katera sorta je, kupila sem v paketu mešanih 50 kosov in v 10-ih letih ni nikoli cvetela, cvetni popki se ne odprejo niti v vazi. Staro toplšno sorto imam, ki vedno cveti. Letos so skoraj vsi cvetovi povešeni, upognjeni, dež in silovit veter delata svoje. najbolje so odnesli enostavni cvetovi.

Ta dva šopa gresta ven, morda bom dala poskusno kam drugam, ampak malo čebulic, ker nekaj sem jih že presadila drugam, pa ni nič. Mogoče pa bo letos kaj, ker ji grozim. :)

bom pa letos prvič po mnogih letih od sajenja mini poganjka doživela dva cvetova španskega bezka. Letos sem tudi kupila eno sadiko, pa ni še nič pognala.
Uporabniški avatar
Plamenka

Živa, škoda, da bi metala čebulice proč. Če ne boš vseh presadila, jih prinesi na srečanje. Mogoče bodo pri kom zacvetele.
Odgovori