Narcissus - narcisa
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Re: Narcissus - narcisa
Potem bi bilo dobro, da lanske tudi letos razsadim. Zdaj ravno obilno cvetijo, torej se očitno dobro počutijo in se bodo verjetno razraščale.
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Vsak dan zacveti kakšna nova. Can can cveti prvič in upam, da se bo obdržala pri meni. Ima čudovit in zelo močan vonj.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Prelepa!
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Ta ima pa rumeni del res tak kot plesalke can-cana 

-
- Kraj: Žiri-NM
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
A so to rumene, polnjene, zgodnje, stara sorta? S tistimi se je pri meni dogajalo enako.
- Plamenka
Živa, ven jih boš metala? Kaj pa, če jih jeseni ponovno posadiš? Mogoče bo bolje.
Pri meni ima letos del posušenih in gnijočih popkov nizka sorta Double Campernelie. Druge so zaenkrat v redu. Takole je videti, ostale popke sem včeraj odstranila:
Narcisa Can can je tudi meni zelo všeč. Res upam, da se bo obdržala. Predlani sem kupila sorto Swirl (https://www.gapphotos.com/imagedetails. ... eno=706222 ), ki je tudi imela nakodrano trobljo. Cvetele so samo lani, letos je na njihovem mestu ostal samo označevalec. Na enak način so mi predlani izginili beli resasti tulipani.
Lahko da je kdo pojedel čebulice, a druge okoli so bile nedotaknjene.
Pri meni ima letos del posušenih in gnijočih popkov nizka sorta Double Campernelie. Druge so zaenkrat v redu. Takole je videti, ostale popke sem včeraj odstranila:
Narcisa Can can je tudi meni zelo všeč. Res upam, da se bo obdržala. Predlani sem kupila sorto Swirl (https://www.gapphotos.com/imagedetails. ... eno=706222 ), ki je tudi imela nakodrano trobljo. Cvetele so samo lani, letos je na njihovem mestu ostal samo označevalec. Na enak način so mi predlani izginili beli resasti tulipani.

Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
-
- Kraj: Žiri-NM
Ne vem, katera sorta je, kupila sem v paketu mešanih 50 kosov in v 10-ih letih ni nikoli cvetela, cvetni popki se ne odprejo niti v vazi. Staro toplšno sorto imam, ki vedno cveti. Letos so skoraj vsi cvetovi povešeni, upognjeni, dež in silovit veter delata svoje. najbolje so odnesli enostavni cvetovi.
Ta dva šopa gresta ven, morda bom dala poskusno kam drugam, ampak malo čebulic, ker nekaj sem jih že presadila drugam, pa ni nič. Mogoče pa bo letos kaj, ker ji grozim.
bom pa letos prvič po mnogih letih od sajenja mini poganjka doživela dva cvetova španskega bezka. Letos sem tudi kupila eno sadiko, pa ni še nič pognala.
Ta dva šopa gresta ven, morda bom dala poskusno kam drugam, ampak malo čebulic, ker nekaj sem jih že presadila drugam, pa ni nič. Mogoče pa bo letos kaj, ker ji grozim.

bom pa letos prvič po mnogih letih od sajenja mini poganjka doživela dva cvetova španskega bezka. Letos sem tudi kupila eno sadiko, pa ni še nič pognala.
- Plamenka
Živa, škoda, da bi metala čebulice proč. Če ne boš vseh presadila, jih prinesi na srečanje. Mogoče bodo pri kom zacvetele.