Narcissus - narcisa

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Re: Narcissus - narcisa

Odgovor Napisal/-a muha »

Prve so najbolj dragocene. Še leto-dve-tri, pa bo tam cel gozd narcis. Le pognoji jih čimprej, da se bodo čebulice okrepile za cvetenje naslednjo pomlad.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

muha napisal/-a: Po Apr 14, 2025 2:44 pm ... Še leto-dve-tri, pa bo tam cel gozd narcis. Le pognoji jih čimprej, da se bodo čebulice okrepile za cvetenje naslednjo pomlad.
To je tudi moj cilj - da bo ob cesti in na eni brežini cel gozd narcis, en v beli in drugi v rumeni barvi :)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pa kdaj jih fobro zalij tudi ko bodo samo še listi. In te pusti, da se sami posušijo, da se čebulice čim bolj okrepijo.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lpmami napisal/-a: Po Apr 14, 2025 2:33 pm Pozne so tele narcise pri meni, a veselje ni zato nič manjše. Posajene lani jeseni, večina od Plamenke, krem bela polna od BorutaL.
Hvala še enkrat obema!

LPmami, ne vem, če si katero od narcis na fotografijah dobila od mene. Verjetno si od mene dobila te, teh sem imela res ogromno.
IMG_20250401_074129.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Te, z zelo tankimi listi, zaenkrat slabo cvetijo. Ta rumene sem imela že prej, tricvetne imajo pa zelo debelo čebulo, so nizke rasti in imajo bolj močne liste. Od kod sem jih dobila, tako nimam pojma, kupila jih zagotovo nisem.
Mogoče se mi darovalec/-ka javi?
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pri meni so imele kar precej cvetov, čeprav so rasle na severni strani. Upam, da bodo tudi pri tebi naredile več cvetov v naslednjih letih.
Odgovori