Kumare - Cucumis
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Še en poskus: par semen posadi takoj z namenom preizkusa kalivosti. Stratifikacije ne rabijo. Kolikor vidim po sliki, bi znalo biti marsikatero prazno-jalovo. Razlika se čuti tudi že na otip. Moram ob prvi priliki preveriti pri mojih kumarah, če so tisto res kalčki ali pa morda le vezi, s katerimi so bila semena pripeta na "ogrodje".
-
- Kraj: Domžale
Re: Kumare - Cucumis
Ali bi lahko že posejal kumare v lončke ?
-
- Kraj: radovljica
- Kontakt:
Jaz jih vedno... tudi 20 cm velike polži dostikrat hitreje jedo, kot pa uspejo listi rasti...
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Moj termin za sejanje kumar in buč v lončke je okrog 20. aprila. Vsak čas jih bom, prve. Kasneje pa postopoma na prosto, da podaljšam čas obiranja.
Male sadike proti polžem na vrtu lahko uspešno zaščitite tako, da jih ogradite s plastenkami. Najbolj primerne so 3-litrske od alkoholnega kisa in podobnih tekočin. Odrežem le dno, odvzamem pokrovček in to je to. Pa še pred morebitnim mrazom je lepo zaščitena.
Male sadike proti polžem na vrtu lahko uspešno zaščitite tako, da jih ogradite s plastenkami. Najbolj primerne so 3-litrske od alkoholnega kisa in podobnih tekočin. Odrežem le dno, odvzamem pokrovček in to je to. Pa še pred morebitnim mrazom je lepo zaščitena.
-
Muha, tudi sama tako postopam. Samo čez pokrovček še z elastiko pritrdim koščke stare zavese, da zverinice ne morejo zlesti v notranjost.
-
- Kraj: Žiri-NM
Že par dni sem z mislimi pri kumarah in bučkah, ampak semena samo gledam in nimam časa. Mogoče danes, ampak imam tečaj od 15 - 20 h vsak torek in ne bom manjkala, sem že prejšnji in naslednji torek spet. Kako hitro mineva čas!