Napajalniki za ptice

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Bale smrdijo le, če so pokvarjene. Sicer pa, če teče normalna, prava fermentacija, ima vsebina sladkast bonj.
To s prašiči pa je druga.
Saj, ko smrdi iz čistilnih naprav, ki predelujrjo človekove odplake, tudi ni prijeten vonj. Vreme se bo spremenilo, na poti v in iz Laškega se je to zelo vohalo. Rolling Eyes
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Notranjka, to tudi jaz opažam. Več jih je čez zimo.

To, da ljudje preganjajo ptice iz podeželskih naselij je žalostno. Se bo pa morda pomnožil obisk pri tebi na vrtu.

Prvič letos (danes) sem videla šmarnico v bazenčku. Smile In danes sem najdla enega vrabca pod napajalnikom. Mačji lovci so na poslu.

Lani, ko smo imeli viseč napajalnik sploh ni bilo ptic na vidiku. Pol smo pa pitnik fiksirali na drevo in evo ga ... ptički so tukaj. Razz Očitno ne marajo, če se gunca.
Life is like a game ... play it ...

Slika
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Ja.vse moti Sad .
So zadeve,ki jih eni pač ne bomo razumeli Embarassed .
Novodobni trendi so vsiljivo vdrli na podeželje.Namesto ptic,šumijo klime in toplotne črpalke....Namesto jablan in sliv so ciprese ....

Res upam,da se ptice ne odselijo in ostanejo na vrtu._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Seasmoon

Re: Napajalniki za ptice

Letos prihaja ena živo rumena ptičica v naš bazenček. Ima tako živo rumeno perje, pa zgoraj po hrbtu je oranžno rjava. Najprej sem mislila, da je zelenček. Pa ni. Moram jo malo bolje pogledati z daljnogledom. Lani je ni bilo.

Slika
Uporabniški avatar
Seasmoon

Seasmoon napisal/-a: Po Apr 14, 2025 8:34 pm Letos prihaja ena živo rumena ptičica v naš bazenček. Ima tako živo rumeno perje, pa zgoraj po hrbtu je oranžno rjava. Najprej sem mislila, da je zelenček. Pa ni. Moram jo malo bolje pogledati z daljnogledom. Lani je ni bilo.
Se autocitiram. Sem ujela v objektiv tole ptičico z živo rumenim perjem. Sem pa mislila, da je bolj rumena. No, ima živo rumene odtenke. In sem jo opazovala. Najprej prvič, ko je priletela je bazenček le obletavala in pol je odšla. In pol je še enkrat prišla in tokrat se je opogumila in šla piti vodo. Je, kar precej plašna. Močno sumim, da je to grilček. Lahko je pa tudi divji kanarček. Sem v dilemi med tema dvema pticama.

Slika

Slika

Slika
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Uporabniški avatar
Seasmoon

Hm, čižek. Tudi jaz sem pomislila na njega. Sam čižek samček ima črno teme, tisti na fotki pa nima. Se pravi ne more biti čižek (m). Razen, če je samička. Sam nekak imam občutek, da se ne ujema barva perja. Čižek (ž) je po prsih progasta. Ptiček na fotki je pa po prsih citronasto rumen. Jaz mislim, da ni čižek.

Slika
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

To je grilček, zagotovo.
Uporabniški avatar
Seasmoon

Aha pol sem imela prav, ko sem rekla, da močno sumim, da je tisto grilček. :D

Ko ga vidim na krožniku, tista njegova izrazito rumena barva, pade v oči. Lep ptiček!

Slika
Odgovori