Ptičje gnezdilnice
- Seasmoon
- Kraj: Obala
Re: Ptičje gnezdilnice
Ko razlagam bratrancu, da sem danes veliko visela na telefonu, ker klicarim po trgovinah, ker bi rada nabavila še eno gnezdilnico in nikjer je nimajo. In mu naštejem vse trgovine, ki sem poklicala ... pa reče on, ti si vsepovsod klicala, sam tam, kjer bi morala pa nisi in doda ... kje je raj za ptice na primorskem in tam je tudi trgovina, pomisli malo. In se mi lučka posveti, pa rečem .... ja seveda, škocjanski zatok. In sem poklicala in imajo. Jutri jo grem kupiti. Vem, da tole ni primerno obdobje za postavljanje gnezdilnic, ampak vseeno jo bomo postavili.
Sicer tisto, ki že imamo ... je še vedno prazna, lani je bila tudi prazna. Smo spremenili lokacijo, a ne pomaga nič. Ne vem, nekaj ni v redu.

Life is like a game ... play it ...

- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Letos prestavljena gnezdilnica za siničke je te dni prvič dobila obiskovalce. Ena sinička je notri uradovala dobri 5 minut. Ali je pletla gnezdo, ali že valila? Ali pa je bila le na ogledu? Tik pod gnezdilnico je na vejo bližnjega drevesa obešeno za pest volne, da bo naraščaju lahko mehko postlala. 

- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Pri meni je v špici slemena kozolca ena ptička znosila gnezdo. Z njega visijo preperele vrvice konoplje, ki jih je pobrala na brežini pod kozolcem.
Ampak ni videti žive ptičje duše okrog gnezda
Ne vem, če bo kaj z mladički ...
Ampak ni videti žive ptičje duše okrog gnezda
Ne vem, če bo kaj z mladički ...
- Seasmoon
- Kraj: Obala