Introdukcija sort (poročila javne službe za sadjarstvo)

Odgovori
ck

Introdukcija sort (poročila javne službe za sadjarstvo)

Odgovor Napisal/-a ck »

Ali je mogoče že kdo videl objavo poročilo javne službe v sadjarstvu: Introdukcija sort - poročilo za 2024.
Objavljeno bi moralo biti na https://sadjarstvo.javnesluzbe.si/rezultati-programa/ že konec marca, pa ni še nič. Ali sedaj mogoče objavljajo drugje?
ck

Re: Introdukcija sort (poročila javne službe za sadjarstvo)

Odgovor Napisal/-a ck »

Danes sem v zvezi z objavo Poročila o introdukciji sort za l. 2024, po e pošti kontaktiral koordinatorja izvajalcev javne službe na področju sadjarstva dr. Mateja Stoparja, ki mi je odgovoril, da je poročilo za 2024 v pripravi in bo objavljeno še v mesecu maju. Priprava poročila naj bi se jim malo zavlekla zaradi velikega števila deležnikov (inštitucij), ki so preizkušanja izvajala.
Po mojem mnenju pa je posredni razlog tudi v novi Uredbi o javnih službah strokovnih nalog v proizvodnji kmetijskih rastlin za leto 2025 (Ur.l 92/2004), ki sicer velja za leto 2025, vendar po mojih izkušnjah novitete v predpisish ponavadi prinesejo določene spremebe, ki lahko vplivajo tudi na že izvedene programe oz. njihovo zaključevanje (tudi poročila), ker se lahko spremenijo pristojnosti, krog udeležencev,...
Odgovori