Ali je mogoče že kdo videl objavo poročilo javne službe v sadjarstvu: Introdukcija sort - poročilo za 2024.
Objavljeno bi moralo biti na https://sadjarstvo.javnesluzbe.si/rezultati-programa/ že konec marca, pa ni še nič. Ali sedaj mogoče objavljajo drugje?
Introdukcija sort (poročila javne službe za sadjarstvo)
-
-
Re: Introdukcija sort (poročila javne službe za sadjarstvo)
Danes sem v zvezi z objavo Poročila o introdukciji sort za l. 2024, po e pošti kontaktiral koordinatorja izvajalcev javne službe na področju sadjarstva dr. Mateja Stoparja, ki mi je odgovoril, da je poročilo za 2024 v pripravi in bo objavljeno še v mesecu maju. Priprava poročila naj bi se jim malo zavlekla zaradi velikega števila deležnikov (inštitucij), ki so preizkušanja izvajala.
Po mojem mnenju pa je posredni razlog tudi v novi Uredbi o javnih službah strokovnih nalog v proizvodnji kmetijskih rastlin za leto 2025 (Ur.l 92/2004), ki sicer velja za leto 2025, vendar po mojih izkušnjah novitete v predpisish ponavadi prinesejo določene spremebe, ki lahko vplivajo tudi na že izvedene programe oz. njihovo zaključevanje (tudi poročila), ker se lahko spremenijo pristojnosti, krog udeležencev,...
Po mojem mnenju pa je posredni razlog tudi v novi Uredbi o javnih službah strokovnih nalog v proizvodnji kmetijskih rastlin za leto 2025 (Ur.l 92/2004), ki sicer velja za leto 2025, vendar po mojih izkušnjah novitete v predpisish ponavadi prinesejo določene spremebe, ki lahko vplivajo tudi na že izvedene programe oz. njihovo zaključevanje (tudi poročila), ker se lahko spremenijo pristojnosti, krog udeležencev,...