Paradižnik 2025
-
- Kraj: Žiri-NM
Re: Paradižnik 2025
Ampak tvoje je veselje pogledati: močni, temnozeleni. Moji niso tako lepega pogleda, ampak letos so pa zgodnji. V rastlinjaku je eden debel kot teniška žoga. Mene tudi preseneča ta zgodnjost. Očitno niso tako občutljivi na nizke temperature. Ena izkušnja več.
-
- Kraj: Ljubljana
Kaaaaaj ste grebatorji
Moji še cveteti niso začeli

Moji še cveteti niso začeli

- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Kar potolaži se, saj moji tudi še ne cvetijo. Tudi prav veliki še niso. Jim pa trenutno vreme zelo prija in pospešeno rastejo in se krepijo.
Izjema je Cream Sausage, ki sem ga dobila na srečelovu in ima že plodiče.
Izjema je Cream Sausage, ki sem ga dobila na srečelovu in ima že plodiče.
- Lpmami
- Kontakt:

Takole stoji mojih osem paradižnikov, en samosevec je pa posebej. So še nizki, zelo krepke rasti in so začeli cveteti. Cream Sausage iz Sinje Gorice od Plamenke se že baha z obloženo vejo čevapčičev. Kdaj so zreli za surovo uživanje - barva, trdota, velikost?
Lega je precej odprta, prepišna, nagnjena na jugozahod, praktično ves dan na soncu. Zalivam, ko se mi zdi potrebno. Enkrat sem jih napršila s Protifertom, ne vem pa, kako pogosto naj tretiranje ponovim. Žal iz tabele na spletu tega ne znam razbrati. Kaj svetujete?
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
LPmami, zreli so, ko so mehkejši na otip in kremaste barve. Lepo ti rastejo!
- Lpmami
- Kontakt:
Plamenka, pa je v začetku kazalo precej slabo: bil je že precej velik, v primerjavi z mojimi sejančki, potem je bilo obdobje sivega vremena brez sonca in se je precej pretegnil. Ko sem ga posadila na vrt, se ni in ni vrasel in je prav poklapano visel tam na gredi, z enim plodičem. Pa je sčasoma prišel k sebi in zdaj dela na polno. Sem ga prav vesela!
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
TULE pravijo, da na 15 dni. Sicer omenjajo drug pripravek, a gre tudi pri tem za aminikisline. Le koncentracija je verjetno drugačna, kar sodim po navodilu za redčenje. Vedno je treba upoštevati, kar je napisano na embalaži posameznega izdelka.