Fižol

Odgovori
živa
Kraj: Žiri-NM

Re: Fižol

Odgovor Napisal/-a živa »

Punce, pri Nm to ne drži, ker ga določene osebe sadijo okoli 20.4. in letos tudi. Navkljub zelo nizkim temperaturam ni škode, odlično dela in zelo lep je. Moj cveti, ima tudi nekaj strokov, ampak ker sem ga sadila 1.5., ni še prav visok. Na njivi je na celodnevnem soncu, v zevniku je sonce samo pol dneva, vsepovsod obilna zastirka, zalivanje 1 x tedensko, ampak so previsoke temperature.
Vsako leto rečem, da ga bom sadila okoli 20.4., pa si ne upam. :evil:
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Jaz nizkega že par let še prej, v toplo gredo. Ni bilo pa letos nobene razlike med tem in tistim, ki sem ga posadil okoli...
Visokega sem v okolici videl ob preklah prav tako pred tem datumom.
Mah, načeloma se (mi) zelo dobro obnese vse, kar je posejano&posajeno zgodaj. Ne vem, če mi je na račun mraza sploh že kdaj kaj od zelenjave propadlo.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Nizki fižol Tema je občutljiv na nizke temperature, celo leto ni potem z njim nič, kar obstane na eni velikosti.
Imaš prav, na Dolenjskem krompir, sajen februarja, je lepši kot aprila, korenje tudi. grah je šel že iz njive, sajen konec jan, začetek feb.
Nič, veliko toplih gred bo treba, da bodo rastline zgodaj spomladi zaščitene, potem pa polivinil stran.
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Podpišem! Potem pa sencenje, ki je tudi zascita pred toco.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Jaz sem dve prekli predvzgojenega fižola sadila pred nekaj dnevi, v delno senco joste. Na soncu ga pustim samo zjutraj in zvečer, sicer mu pa delam šotor iz časopisnega papirja in trenutno dela dobro. Kar ni vzklilo, pa tudi zdaj, v hudi vročini, ne more naprej od kalčka.
Odgovori