Cornus mas - rumeni dren
- Seasmoon
- Kraj: Obala
GrGr, razumem in ne dvomim v to, kar trdiš. Se pa sprašujem v mojem primeru, da koliko se mi izplača takšne divje drnulje dajati v skrinjo, ker je že res, da po eni strani izgubijo trpkost, ampak po drugi strani pa postanejo brez okusa in kje ima smisel jesti sadeže, ki so brez okusa? In s tem, ko drnulje izgubijo trpkost, pol najbrž s tem izgubijo tudi nekaj zdravilnih učinkovin. Sam tko malo razmišljam ...
Life is like a game ... play it ...

-
- Kraj: Domžale
Re: Cornus mas - rumeni dren
Drnulje mi je pa letos skurilo; klub pogostemu zalivanju ... 

- Seasmoon
- Kraj: Obala
Eh letos trnulj in drnulj ne bo nič, ker sem videla v naravi, da so se plodovi posušili.
Life is like a game ... play it ...

-
- Kraj: Občina D.Toplice
Imam 2 grma s Poljske. Rasteta počaaasi, verjetno tudi zato, ker so ju zamlada polži obžirali. Lani je bil na vsakem po 1 plod, letos nič - kar ni problem, saj sta res še majhna.
Enega imam v praktično celodnevni senci ostalih dreves in grmov, drugi pa je na odprtem, dobi na polno opoldansko in popoldansko sonce.
Ni videt kake razlike med grmoma, tudi suša in žgoče sonce drugemu ne delata težav. Sta pa letos občasno oba zalita, a minimalno.
Enega imam v praktično celodnevni senci ostalih dreves in grmov, drugi pa je na odprtem, dobi na polno opoldansko in popoldansko sonce.
Ni videt kake razlike med grmoma, tudi suša in žgoče sonce drugemu ne delata težav. Sta pa letos občasno oba zalita, a minimalno.
-
- Kraj: Ljubljana
Moji štirje dreni so še vedno v loncih, ker čakajo na "mikrolokacijsko dovoljenje" za posaditev.
Zaenkrat se še kar držijo, čeprav so praktično cel dan na soncu.
Zaenkrat se še kar držijo, čeprav so praktično cel dan na soncu.
-
-