Cornus mas - rumeni dren
-
- Kraj: Rimske Toplice
Re: Cornus mas - rumeni dren
Oooo, kolikšna bera. Kako jih pa uporabiš?
-
Letos bo prijatelj kuhal šnopc.. Imam še šest takih grmov..
-
- Kraj: Občina D.Toplice
Huh, hudo!
Ravno včeraj sem na pohodu oprezal za drenom. V zelo različnih stadijih so plodovi, a je najti tudi že rdeče, odpadle.
Mi sploh ni jasno, kako sem lahko pred leti jedel najboljše po prvi slani
Ravno včeraj sem na pohodu oprezal za drenom. V zelo različnih stadijih so plodovi, a je najti tudi že rdeče, odpadle.
Mi sploh ni jasno, kako sem lahko pred leti jedel najboljše po prvi slani

-
Imam en grm drena s katerega drnule ne odpadajo, so malo drbnejše in se na grmu kar pošušijo. Morda si tudi ti naletel na takega.
-
- Kraj: Rimske Toplice
Tudi jaz se spomnim drnulj po prv i slani.
Pa tudi tega, da imamo v Lj ob zadnjem vhodu v blok veliko drevo rumenega drena in tam so bile drnulje vedno zrele nekako na začetku novega šolskega leta, torej septembra. Je pa tam le dopoldansko sonce.
Pa tudi tega, da imamo v Lj ob zadnjem vhodu v blok veliko drevo rumenega drena in tam so bile drnulje vedno zrele nekako na začetku novega šolskega leta, torej septembra. Je pa tam le dopoldansko sonce.
-
- Kraj: Domžale
Ha, izgleda, da so se grmi in tudi plodovi kar regenerirali. Vsa nekaj dobrega od tega deževja.Andrej Banko napisal/-a: ↑Če Jul 03, 2025 10:34 pm Drnulje mi je pa letos skurilo; klub pogostemu zalivanju ...![]()
Vendar se pri meni šele dobro barvajo. Szafer je za svojo velikost kar solidno obložen.