Kontra naslovu teme odsvetujem slabo (sveže izdano) knjigo
In sicer tole: https://www.mladinska-knjiga.si/knjige/ ... -zalivanja
Bulshit, izkusenj in znanja imam za 10 takih knjig, pa sploh nisem nek hud vrtnar. Na našem forumu je znanja in izkušenj skoraj neomejeno, respect.
Verjetno jo poznate že prav vsi, a tele variante najbrž ne. Brala sem jo še v osnovnošolskih letih in mi je ostala v nostalgičnih spominih. Eden prvih, morda celo prvi, slovenski strip.
Trenutno berem serijo kriminalk o komisarju Dupinu, ki jih je napisal Jean-Luc Bannalec. Ljubitelji Bretanije oziroma Bretanje bodo prišli na svoj račun, saj so v knjigah opisi pokrajine, Bretoncev, kulinarike,... Vsaka knjiga je zgodba zase, a vseeno se jih splača brati po vrsti zaradi razvoja odnosov med glavnimi osebami. Ta serija me je tako pritegnila, da knjiga o natakarjih, ki sem jo medtem dobila, čaka.
Prebrala vse. Super so, samo .... sline se mi cedijo, ko tako doživeto opisuje slastne jedi, čeprav školjke. Pritegne opis pokrajin, da si kar zaželiš, da bi šel tja vse to pogledat v živo, a ne?
Ja, mož je bil enkrat tam službeno. Njegov sodelavec je potem tja peljal družino.
Te knjige sem odkrila v knjižnici po naključju, ko sem med kriminalkami iskala eno drugo. Prvih 8 knjig je bilo na voljo takoj, ker so že starejše, potem pa sem ugotovila, da je še 5 novejših. Več jih zaenkrat najbrž ni?
Zaenkrat je, kot izgleda, prevedenih osem, originalnih je pa deset.
Začudila sem se, ko sem brskala po internetu, da avtor sploh ni Francoz, ampak Nemec. Njegovo pravo ime je Jörg Bong.
Mohamedova zgodba
Ni knjiga, je podcast Klemna Selakoviča, Aidea.
17. avgusta je bil objavljen dobre 3 ure dolg pogovor z mladeničem iz Sirije, ki je zdaj frizer v Ljubljani, kjer ga je Klemen tudi spoznal, ko ga je strigel.
Pogovor razkriva trnovo pot njegove družina iz Damaska...... neverjetna zrelost mladeniča, ki je pot, dolgo več kot 2 leti, preživel kot 13 letnik, kolikor je imel, ko so krenili na negotovo pot.
Navduši tudi, kako izjemno dobro govori slovensko.
Kogar je moj zapis pritegnil, bo brez težav našel pot do intervjuja.