Fantastična je za liker.
OK je za pozobati, če jo ujameš v ravno pravem stanju.
V seštevku ni zelo daleč od divje češnje - črnice, razen da je nekolko bolj vremensko trpežna.
Višnja - Prunus cerasus
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje
-
GrGr
- Kraj: Občina D.Toplice
Re: Višnja - Prunus cerasus
Je ta višnja tudi toliko sladka kot divja češnja ali le pogreni na nje način?
Liker delaš z izkoščičenimi ali celimi višnjami? Ne vidim sicer kake prednosti slednjega - razen če so drobne kot divje češnje, ki jih res sploh ni za izkoščičit.
Liker delaš z izkoščičenimi ali celimi višnjami? Ne vidim sicer kake prednosti slednjega - razen če so drobne kot divje češnje, ki jih res sploh ni za izkoščičit.
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje
Je sladka, če jo ujameš v pravem času, torej enaka zgodba kot divje.
Liker delam s celimi, ja, drobne so in se mi ne da ukvarjati s tem, sploh glede na rezultat, ki je res zelo dober že tak kot je.
Liker delam s celimi, ja, drobne so in se mi ne da ukvarjati s tem, sploh glede na rezultat, ki je res zelo dober že tak kot je.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
A ni tako, da pečke celo pridodajo okusu?
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
-
iskra
- Kraj: Lokev , Boa , Vinica
Moje višnje so enake češnjam.Le da obrodijo vsako leto.Morajo pa biti ravno prav zrele , da imajo pravi okus--- samo takrat pa ptiči navalijo nanje.
Jih pa razmnožujež kar iz poganjkov in jih ni treba cepiti.Prvo sadiko je žena dobila iz Srbije(še v yugi) in od takrat sem jih že ogromno razdal.
Jih pa razmnožujež kar iz poganjkov in jih ni treba cepiti.Prvo sadiko je žena dobila iz Srbije(še v yugi) in od takrat sem jih že ogromno razdal.
-
GrGr
- Kraj: Občina D.Toplice
muha napisal/-a: ↑So Jan 18, 2025 12:30 pmJe (bilo?) kaj izplena mladik?iskra napisal/-a: ↑So Jan 18, 2025 11:14 am Pred davnimi leti (še v stari Yugi) sem dobil iz Srbuje eno sadiko Višnje. Izkazala se je za odlično in sedaj jih imam kar precej .Se mi dopade ker jo ni treba cepiti saj se razmnožuje kar iz poganjkov (iz korenik) Mnogo manj je občutljiva od češnje je pa res da je drugačnega okusa.
Letos sem se odločil(vsaj upam) da jih kar nekaj posadim na dolenjskem- Beli Krajini- v Vinici mogoče tudi v Predgradu .
Jeseni pa če bo zopet toliko poganjkov se bomo lahko dogovorili za sadike...
-
iskra
- Kraj: Lokev , Boa , Vinica
Ne na žalost je bila "čistka"okoli nje in so mladike porezane.(tako je če nimaš časa
)
Upam da bo drugo leto več sreče.
Upam da bo drugo leto več sreče.
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Grgr, imam kar nekaj mladik take, verjetno enake višnje. Tudi moja izvira iz Srbije, poganja iz korenin. Vsekakor lahko kaj dobiš. Spomladi, žal ne zdaj, jih bo šlo nekaj iz vrta, kjer so se naselile in bodo v napoto. Sem jih obljubila že 2, pa bi se tudi zate še kaj našlo. Več lahko na zs.