Pelargonium - pelargonija
- Melona
- Kraj: Litija
Re: Pelargonium - pelargonija
Tudi meni je prišla preč. Samo da jaz vem, kdaj in kdo mi je odnesel korito s tremi izpred lokala.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Jeseni bo pri meni dovolj materiala za potaknjence. Spomnita me pred katerim od srečanj. Od srede avgusta do konca septembra je primeren čas. Ponovno pa spomladi, če bodo letošnje prezimile. Za vsak slučaj si vedno tudi zase jeseni zasadim mlade.
- Melona
O, Muha, spomnim, spomnim
!

- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Vsi govorijo, da ukradene rože najbolje rastejo in tvoj tat to verjame.

Od pelargonij imam samo rdečo in belo s cvetovi v obliki vrtnice. Me pa malce mika ta vijolična Tess vlada.
- muha
- Site Admin
Saj od tebe sem jo dobila tudi jaz. Nekaj pa še od žive. Še posebej všeč so mi, ker cvetki ne odletavajo ampak ostanejo v čvrstem "bidermajer šopku" tudi, ko so že povsem suhi. Roza-bela, rdeče-bela in povsem rdeča. Prva od naštetih mi je daleč najbolj pri srcu.
- Plamenka
Tri različne imaš? Imaš kakšno fotografijo? Doslej sem vedela samo za ti dve, prvo sem imenovala kar bela, pa je roza bela. Ta druga je čisto rdeča ali rdeče bela?
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
- muha
- Site Admin
Žal jih lani nisem slikala. Bom morala počakati, da zacvetijo spomladanski potaknjenci. So pa: roza-bela, rdeče-bela z vpadljivimi cvetnimi kobuli (ali kakorkoli že se temu reče) in ena, ki je čisto rdeča, oblika cvetkov enaka, socvetje pa precej manjše. Tako jo opisuje nekaj prispevko nazaj tudi živa. Izgleda, da sem jo dobila od nje.
Poslikam, ko zacvetijo vse naenkrat. Prvi dve bi bili podobni tvoji, a so barve precej manj izrazite kot na tvoji fotki. Sem pa 99,99 % gotova, da sem tidve obe dobila od tebe.
Poslikam, ko zacvetijo vse naenkrat. Prvi dve bi bili podobni tvoji, a so barve precej manj izrazite kot na tvoji fotki. Sem pa 99,99 % gotova, da sem tidve obe dobila od tebe.
- Plamenka
Aha, se pravi, da moja ne velja za popolnima rdečo. 

- Melona
Tudi jaz sem imela enaki kot Muha: roza belo in čisto rdečo.