Dianthus - klinček, nagelj, nageljček
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Re: Dianthus - klinček, nagelj, nageljček
So tvoji pokončne rasti v šopih, ali blazinasti? Pokončni imajo drugačne zahteve.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Blazinasti so.
Sem imela še četrtega, v loncu. Zgodaj poleti je cvetel: enojni temno rdeči cvetovi na zelo dolgih pecljih, še kar veliko cvetel, ampak to je bilo to. Je šel od hiše.
Sem imela še četrtega, v loncu. Zgodaj poleti je cvetel: enojni temno rdeči cvetovi na zelo dolgih pecljih, še kar veliko cvetel, ampak to je bilo to. Je šel od hiše.
- muha
- Site Admin
Aha, se pravi, da so glede gnojenja prilagodljivi. Očitno, so veseli, če jih pocrkljaš, zdržijo pa tudi v bolj asketskih razmerah.
Tole so moji letošnji sejančki blazinastih. Cvetovi bodo presenečenje, križanci med vsemi, ki rastejo na brežini.

Tole so moji letošnji sejančki blazinastih. Cvetovi bodo presenečenje, križanci med vsemi, ki rastejo na brežini.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Kdaj si jih sejala? Si seme sejala direktno z rastline ali si ga imela shranjenega, morda stratificiranega?
Malo me mika, da bi svoj nabor blazinastih nageljčkov obnovila, pa seveda ne s kupljenimi.
Malo me mika, da bi svoj nabor blazinastih nageljčkov obnovila, pa seveda ne s kupljenimi.
- muha
- Site Admin
Tole je bilo sejano direktno iz rastline, kak mesec nazaj. Če bi jih shranila, bi skoraj gotovo potrebovali stratifikacijo.