Paradižnik 2025
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Re: Paradižnik 2025
Ja, hvalabogu so sadike močne in zdrave pa težko obložene. Če bo vreme pravo, bo pridelek obilen, dovolj za uživanje med sezono pa še za na police v kleti, v kozarčkih seveda.
Jih z veseljem gledam pa si natrgam za malico, mnjami!
Jih z veseljem gledam pa si natrgam za malico, mnjami!
-
- Kraj: Radegunda, Golte
Krasen je! Pa nič pokrit in vseeno zdrav!
Moj je pa letos slabo obložen, da bi zorel, mu pa še na misel ne pride.
Moj je pa letos slabo obložen, da bi zorel, mu pa še na misel ne pride.

Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
- Lpmami
- Kontakt:
-
- Kraj: Domžale
Drek, paradižniki na prostem so pa zdaj tudi pri meni začeli plesneti.
Ne vem, če imam čas in voljo za intenzivno ukvarjanje z zatiranjem.
Morda bo ( poletno ) vreme naslednji teden malo ustavilo širjenje.
Preklet dež in megla !
Le kdo je to priklical ?!
Ne vem, če imam čas in voljo za intenzivno ukvarjanje z zatiranjem.
Morda bo ( poletno ) vreme naslednji teden malo ustavilo širjenje.
Preklet dež in megla !
Le kdo je to priklical ?!
-
Zdravo
Pri paradizniku se mi dogaja da spodaj zacne gnit še preden dozori (zgoraj še prehaja iz zelene v rumeno) sicer samo pri volovskem srcu.. bi kdo znal pomagat da ne mečem stran mezga je že
Pri paradizniku se mi dogaja da spodaj zacne gnit še preden dozori (zgoraj še prehaja iz zelene v rumeno) sicer samo pri volovskem srcu.. bi kdo znal pomagat da ne mečem stran mezga je že

-
- Kraj: Lokev , Boa , Vinica
Malo branja ne škoduje.KLIK
Je pa volovje srce dokaj problematično in ga jaz sadim bol za vzorec,
Je pa volovje srce dokaj problematično in ga jaz sadim bol za vzorec,
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Timi: so "gnila" mesta mokra ali suha? Če so suha, je to pomanjkanje kalcija. Prizadete paradižnike poškropi s katerim od listnih gnojil s kalcijem, da rešiš ostale še zdrave plodove. Oboleli del odrežeš, ostalo je normalno uporabno.
Če pa je gniloba mokra, gre za bolezen. Tu je reševanje bolj zahtevno, najprej je treba prepoznati, za katero bolezen gre.
lpmami: vidim, da nisi dobila odgovora. Težko je na podlagi slike in opisa določiti sorto, ker je več na videz zelo podobnih. Naj bo kar "tisti ta dober pelat".

Če pa je gniloba mokra, gre za bolezen. Tu je reševanje bolj zahtevno, najprej je treba prepoznati, za katero bolezen gre.
lpmami: vidim, da nisi dobila odgovora. Težko je na podlagi slike in opisa določiti sorto, ker je več na videz zelo podobnih. Naj bo kar "tisti ta dober pelat".

- Lpmami
- Kontakt:
Saj je dober pa še dekorativen, a žal na ramenih rad poka, kar je tudi značilno za sorto Orange banana. Zamenjala ga bom z Yellow banana, ki mu je v vsem podoben, le da ne poka, če ga le dobim.
-
muha napisal/-a: ↑Sr Avg 13, 2025 6:36 am Timi: so "gnila" mesta mokra ali suha? Če so suha, je to pomanjkanje kalcija. Prizadete paradižnike poškropi s katerim od listnih gnojil s kalcijem, da rešiš ostale še zdrave plodove. Oboleli del odrežeš, ostalo je normalno uporabno.
lpmami: vidim, da nisi dobila odgovora. Težko je na podlagi slike in opisa določiti sorto, ker je več na videz zelo podobnih. Naj bo kar "tisti ta dober pelat".![]()
![]()
Gnila mesta so mokra ce že malo pritisnem s prstom plod poči in pocedi. Jih na 7-10 dni skropim s kalcijem ker sem imel težave že ko so bili plodovi zeleni so gnili spodaj kasneje so bile težave minimalne sedaj se pa ko dozorevajo so se mi pojavile te.
Kaksnih znakov bolezni na steblih ali listih ne opazim (katere bolezni pa so možne tu ne najdem nekih smernic da bi se malo poglobil?) zalivam kapljično po malo (zemlja 5cm v globilo stalno vlažna a ne premočena)
Kalij pa tudi dodajam enkrat tedensko
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Tu moje poznavanje odpove. Si že preverjal tudi na takih straneh? Če ti angleščina ni dovolj poznana je v pomoč Google prevajalnik . Ne podcenjujem, le ne vem, v katero starostno skupino spadaš. "Seniorji" se z angleščino v šolah nismo kaj dosti srečevali.