Kumare - Cucumis

Odgovori
živa
Kraj: Žiri-NM

Re: Kumare - Cucumis

Odgovor Napisal/-a živa »

Plamenka, tudi zunaj delajo kot nore. Sem jih malo zanemarila in so kot stare bučke dolge in debele. :oops:
Mi jih jemo od konca prve polovice julija vsak dan in nam gledajo iz vseh ušes. Končno sem moža prepričala v kumarično omako (ki smo jo doma pogosto jedli v mladosti) in je ugotovil, da je presenetljivo dobra. torej kumara v solati, kumarična omaka, krompir in meso za kosilo.

letos sem samo 6 sadik sadila. 5 na prosto, ena je propadla, 1 v rastlinjak in zanimivo, ravno v rastlinjaku ima spodnjo polovico listov že suho.

Tudi letos preveč sadik. Delim naokoli kumare. Ne vem pa, kaj bi jedli za solato, če jih ne bi bilo. Nič drugega nimam (razen paradižnika in paprike, fižola, vendar prvo in drugo ima rad samo mož). Hvala usodi in znanstvenikom za to sorto kumar. Druge pri meni bridki konec storijo že zgodaj.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Moram pa letos res pohvaliti kumare. Sajene konec maja so rodile do prejšnjega tedna. No, morda se ta teden še kakšna najde.
In to ene in iste rastline, noro ...
Okoli 40 kozarcev sem vložil v kis, plus dodobra sem se jih najedel.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Moje tudi še kar rodijo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pri meni je bilo letos porazno. Premalo sonca, preveč sence. Tisti šop, ki sem ga dosejala sredi junija, je komaj te dni naredil en plod, naslednji, sejan julija, ima en nastavek. Stari grm iz aprila pa sem in tja še kak zakrnel plod. Prejšnja leta jih je bilo, da nisem vedela, kam z njimi.

Naslednje leto bom upoštevala nasvet in pri kumarah vkopala dobršen sveženj kopriv. Da vidim, če bodo res imele tak vpliv, kot ga obeta gospa Biljka v videu.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tudi pri meni so se kumare letos zelooo izkazale. jemo jih že vse poletje. Vloženih v kis je pa tudi več kot dovolj. Še nekaj jih visi na rastlinah. te sproti pobiram. So pa več al manj začključile z rastjo.

Muha, tole s polaganjem kopriv v sadilno jamico je priporočeno tudi pri paradižnikih. Moja sastra tako goji paradižnike. Ima še bolj senčen vrt kot jaz, pa je imela zdrave, polne rastline do prejšnjega tedna. Drugo leto poiskusim tudi jaz.
Odgovori