Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
40 m2 je pri meni. Plastika troslojna in bo kar bo. Sem ravno prej bil v rastlinjaku. Mrzlo ne glede na sveče . Samo 3 stopinje kaže vremenska postaja Koseze. So pa sadike od včeraj zelo zrastle moram priznati.
@pajo, koliko sveč pa prižgete v vašem rastlinjaku, ko so nočne temperature kritične?
A to uporabljate one nagrobne sveče v plastiki in s kovinskim pokrovčkom, ali kar tiste čisto navadne, s kakršnimi smo si včasih svetili, ko je zmanjkalo elektrike?
O hvala za odgovor,vidiš tega verjetno nihče ni povedal kako ravnati z majhnimi... Imam pa slikice na strani 60. Poglej in mi povej kaj meniš! Hvala ti....
Tudi sam sem malinovec na tem področju, letos raste prvih par čilijev in paradižnikov, sejal sem sredi februarja, na začetku so bili na vzhodnem oknu, potem na južnem (troslojno), ko je bilo marca prvič čez dan malo bolj toplo sem jih dal na balkon v zavetrno ampak sončno lego in preko lončka plastenko ki sem ji odrezal dno ter pustil zunaj par ur, ter to potem ponavljal ko je bilo bolj toplo in dokler so bili tako majhni, da so šli v plastenko. Zgledalo je nekako tako
Mogoče jih ni skurilo zato, ker se je plastenka z notranje strani orosila in so kapljice razpršile svetlobo (tako je vsaj bila moja teorija). Ker je marca kar precej mrzlo pihalo je en čili sicer doživel manjši šok ampak ni bilo nič hujšega. Sedaj sem jih v začetku aprila, ko je prvič postalo bolj konkretno toplo dal ven brez plastenke in nisem imel nobenih težav.