Roza hibiskus, Plamenka podarila sadiko iz lonca. še eden poleg, oba sta velika do mojih kolen ali še malo nižje in tudi drugi niso višji. Očitno jim zemlja ne ustreza.
Prvič v življenju imam to lepoto. Plamenka, najlepša hvala.
Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus moscheutos
-
- Kraj: Žiri-NM
Re: Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus moscheutos
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Kako lep hibiskus, Živa! Po eni strani pa ni tako slabo, če je grmiček tako nizek. Tudi moj je eden zelo nizek. Je v loncu, pozimi je bil v kleti, spomladi ni bil nič presajen, naredil je štiri veje, skupno šest cvetov. Pri tako majhnem grmu je tako velik cvet videti ogromen, skoraj čudežen.
Drugi hibiskus je letošnji sejanec. Posadila sem ga v večji lonec s svežo zemljo. Zrasel je precej več od starega v stari zemlji in ima tudi popke.
Očitno bo šibka rast in cvetenje res odvisno od zemlje. Pa saj mu lahko dodaš kak priboljšek, okrog njega odstraniš travo in plevel, da bo zadihal, pa se bo okrepil.
Drugi hibiskus je letošnji sejanec. Posadila sem ga v večji lonec s svežo zemljo. Zrasel je precej več od starega v stari zemlji in ima tudi popke.
Očitno bo šibka rast in cvetenje res odvisno od zemlje. Pa saj mu lahko dodaš kak priboljšek, okrog njega odstraniš travo in plevel, da bo zadihal, pa se bo okrepil.
-
- Kraj: Žiri-NM
ne boš verjela, dobro pognojen, seveda tudi oplet, zastirka...
enega sejančka sem lani posadila na konec/začetek njive. Ker je blizu cisterna, je dobil vodo kurjakov, vodo komposta, čisto ureo - rezultat 15 cm visoka palčka. Da se na trepalnice postavim, ne bodo očitno večji, ker je en drug dobil enak tretma, rezultat enak.
enega sejančka sem lani posadila na konec/začetek njive. Ker je blizu cisterna, je dobil vodo kurjakov, vodo komposta, čisto ureo - rezultat 15 cm visoka palčka. Da se na trepalnice postavim, ne bodo očitno večji, ker je en drug dobil enak tretma, rezultat enak.
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Me veseli, da ti tako lepo cveti, Živa! Verjetno bo z leti višji.