Peppadew

Odgovori
Cat_Eye
Kraj: Ptuj

Peppadew

Odgovor Napisal/-a Cat_Eye »

Sorta čilija iz Južne Afrike. Je zelo blag, pekočina se čuti le okoli semen. Komercialno je to sorto možno kupiti le polnjeno in vloženo v olju. So pa posamezniki imeli semena v lasti preden so sorto patentirali in so posledično ga posredovali naprej. Sorta pa je vsestransko primerna, ker se lahko v bistvu uporablja kot paprika.
Slika
Slika
Na starem forumu sem imel uporabniško ime htf_lover
platar

Re: Peppadew

Odgovor Napisal/-a platar »

Oblika spominja na Rocotto, bi se priporočal za kakšno seme, če je na voljo.
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Cat_Eye napisal/-a: Po Sep 22, 2025 6:33 am Sorta čilija iz Južne Afrike. Je zelo blag, pekočina se čuti le okoli semen. Komercialno je to sorto možno kupiti le polnjeno in vloženo v olju. So pa posamezniki imeli semena v lasti preden so sorto patentirali in so posledično ga posredovali naprej. Sorta pa je vsestransko primerna, ker se lahko v bistvu uporablja kot paprika.
Slika
Slika
Podobni so tistim, ki jih imata polnjene oba nemška diskontna trgovca. Sem jih že konzumiral >> lažje gredo not, kot ven, niso prav nedolžni ;-)
Cat_Eye
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a Cat_Eye »

GrGr napisal/-a: Po Sep 22, 2025 1:07 pm
Cat_Eye napisal/-a: Po Sep 22, 2025 6:33 am Sorta čilija iz Južne Afrike. Je zelo blag, pekočina se čuti le okoli semen. Komercialno je to sorto možno kupiti le polnjeno in vloženo v olju. So pa posamezniki imeli semena v lasti preden so sorto patentirali in so posledično ga posredovali naprej. Sorta pa je vsestransko primerna, ker se lahko v bistvu uporablja kot paprika.
Slika
Slika
Podobni so tistim, ki jih imata polnjene oba nemška diskontna trgovca. Sem jih že konzumiral >> lažje gredo not, kot ven, niso prav nedolžni ;-)
Poznam te, več kot očitno je južnoafriški peppadew inspiracija. Uporabljeni čili pa ni isti. Peppadew ima s semeni komaj zaznavno pekočino, ko pa se ta odstranijo in se plod napolni pa pekočine tako rekoč več ni. To mi je bilo povedano s prve roke od ljudi, ki prihajajo iz Južne Afrike.
Na starem forumu sem imel uporabniško ime htf_lover
Odgovori