Česen 2025
-
tajana
Re: Česen 2025
Česen bom sadila med 25. in 30. oktobrom. Je pa čas za sajenje vvse do sredine novembra.
-
copatka
- Kraj: Radegunda, Golte
Tajana, se ne oziraš prav zelo na setveni koledar? 
Jaz ga bom najbrž med 6. In 8. novembrom, če bo vreme v redu.
Jaz ga bom najbrž med 6. In 8. novembrom, če bo vreme v redu.
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
tajana
Copatka to pa res, na setveni kolendar ne gledam, bolj gledam na trenutno vreme in moj cas.
-
brbr
Jaz ga bom tudi sadila po prvem novembru. zdaj je še pretoplo, se mi zdi.
Če bodo jeseni tako tople, bo čas za sajenje tudi decembra
Če bodo jeseni tako tople, bo čas za sajenje tudi decembra
-
copatka
- Kraj: Radegunda, Golte
Na česnovi gredi še rastejo velike glave kitajskega zelja, brokoli, romaneske in cvetače (ki nikamor ne grejo
). Za naslednji teden pa kar konkretne nočne temperature napovedujejo. Saj ne vem, koliko pod nulo zdržijo. AI pravi, da brokoli do -5, cvetača -2, romaneska pa nekje vmes. Bomo videli
.
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Moj česen je v zemlji ves, kar ga mislim saditi: veliki stroki iz glavic, zarodne čebulice iz cvetenja, tri zarodne čebulice iz zalomljenega cvetnega stebla od Brbr in neki drobižek v velikosti manj kot pšenično zrno iz cveta, povsem neznanega porekla (sem dala v zemljo iz firbca, kaj bo obrodilo).
Zdaj bi rada še hčerko pregovorila, naj vsaj nekaj česna sadi zdaj, ne vsega spomladi.
Zdaj bi rada še hčerko pregovorila, naj vsaj nekaj česna sadi zdaj, ne vsega spomladi.
-
brbr
Lpmami, tisti zarodni čebulčki, ki so zrastli na česnovem steblu ( v pazduhi lista), so česni sorte Garcua (lani sem kupila ta španski semenski česen pri Aspegi, ker Anke nisem imela dovolj). Približno desetina rastlin je razvila na steblu zarodne čebulčke. Ostale rastline so imele samo liste.
- Lpmami
- Kontakt:
Brbr, kako veliko glavico pa lahko pričakujem?
Zanima me še, če te zarodne glavice vedno razvije samo v pazduhi listov ali tudi na vrhu cvetnega stebla.
Zanima me še, če te zarodne glavice vedno razvije samo v pazduhi listov ali tudi na vrhu cvetnega stebla.
-
brbr
Ta česen sem imela lani prvič ("intrevencijski" nakup, ker sem imela Anke premalo). Rastlina naredi samo liste, brez cvetnega stebla. Kot sem povedalaa, pa je nekaj rastlin naredilo z.čebulčke v pazduhah listov. Kaj bo nastalo iz teh čebulčkov, težko rečem. Predvidevam pa, da gre tako kot pri Anki: iz velikih zarodnih čebulčkov lahko pričakuješ velike glavice česnaz normalnim številom strokov, iz manjših manjše glavice z manjšim številom strokov, iz najmanjših pa bodoverjetno zrastli čebulčki z enim strokom. Vse to bo sadilni material za jedilni česen za leto 2027.
Jaz sem včeraj posadila te čebulčke Garcue. Velike sem sadila posebej, na razmak 10cm, manjše pa sem pustila kar tako kot so zrastli na steblu in jih posadila s steblom vred.
Jaz sem včeraj posadila te čebulčke Garcue. Velike sem sadila posebej, na razmak 10cm, manjše pa sem pustila kar tako kot so zrastli na steblu in jih posadila s steblom vred.
- Lpmami
- Kontakt:
Kok je česen ena zanimiva rastlina, ne samo okusna!
Še to me zanima: je bila tista zarodna glavica na zalomljenem steblu, sem te prav razumela? Ostali pa na nepoškodovani rastlini?
Še to me zanima: je bila tista zarodna glavica na zalomljenem steblu, sem te prav razumela? Ostali pa na nepoškodovani rastlini?