Zelje - Brassica oleracea L.

Odgovori
brbr

Re: Zelje - Brassica oleracea L.

Odgovor Napisal/-a brbr »

Če ga presadiš v cvetlični lonec in daš nekam ob hišo, bo zdržalo vso zimo. Tako sem jaz eno leto presadila glavo za semenitev. Lepo je zdržal in naslednje leto pognal v cvet.

Prijatelj pa ga vsako leto izpuli in spravi v zemljo v rastlinjaku. Tudi tam se lepo drži.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Brbr, hvala! Jaz sem ga danes za silo na hitro presadila v toplo gredo, v naslednjih dneh se bom pa dokončno odločila. ;)

Slika
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Tudi jaz sem cele zeljne glave s koreninami presajala v plastenjak, pa so se skuhale v njem. Je pa res, da ne morem odpirati, ko je sončno, sta boka ves čas odprta malo. To kuhanje se je dogajalo nekaj let zaporedoma, zato tega ne delam več. Saj je dovolj radiča za zimo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tudi jaz ne priporočam zaprte tople grede . Raje na zemljo ob hišni steni na severni strani. Vrhnje plasti se bodo res sčasoma posušile, a spodaj bo ostalo sveže. Tako sem ga uspešno shranila vsaj za 3 mesece, kadar sem dobila puljene glave. Tudi zmrzne lahko, samo počasi ga je potem treba odmrzovati, če ne odmrzne že sam zaradi toplejšega vremena.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Hvala vsem za odgovore! Vsaj nekaj časa mu v topli gredi ne bo hudega, je še ne zapiram. Zdaj bo itak inverzija in ne bo potrebe, mogoče le čez noč.
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori