Hruška - Pyrus
-
JernejZ
Re: Hruška - Pyrus
A niso te brazgotinice posledica stenic?
Pri meni so nekatere hruške tudi malo podobne, sploh pa so zadnje dve leti povsem izmaličene skoraj (od cca. 30 plodov je bilo 5 užitnih) vse nektarine, pa tudi breskve, ampak te mnogo manj.
Pri meni so nekatere hruške tudi malo podobne, sploh pa so zadnje dve leti povsem izmaličene skoraj (od cca. 30 plodov je bilo 5 užitnih) vse nektarine, pa tudi breskve, ampak te mnogo manj.
-
Andrej Banko
- Kraj: Domžale
Joj, kako te sadne teme zadnje čase stagnirajo ... ?!
Torej, imam namen, da eno hruško ( verjetno Konferans ) na podlagi kutina vržem ven. V devetih letih je le 1x dobro, optimalno rodila in imela lepe, debele plodove.
Poleg tega me moti, ker sadika še vedno ni stabilna in rabi oporo.
Imam namen posaditi novi hruško, obvezno na sejancu, samo za glavno sorto še nisem odločen ( itak bom potem gor nacepil še marsikaj
).
Najraje nekaj, kar zori v drugi polovici avgusta ali začetek septembra. Kakšna ideja ?
Torej, imam namen, da eno hruško ( verjetno Konferans ) na podlagi kutina vržem ven. V devetih letih je le 1x dobro, optimalno rodila in imela lepe, debele plodove.
Poleg tega me moti, ker sadika še vedno ni stabilna in rabi oporo.
Imam namen posaditi novi hruško, obvezno na sejancu, samo za glavno sorto še nisem odločen ( itak bom potem gor nacepil še marsikaj
Najraje nekaj, kar zori v drugi polovici avgusta ali začetek septembra. Kakšna ideja ?
-
ck
Ena od "obveznih" sort je viljamovka, ki dobro rodi in ob željenem času. Na kutini cepljena hruška ponavadi rabi oporo celo življensko dobo drevesa.
-
Andrej Banko
Viljamovko imam. Saj je OK, čeprav mene osebno pač ne impresionira tako zelo.
-
tajana
Od poletnih hrusk nam najlepše rodi Etrusca. Je pa cepljena na kutino in nima najlepše rasti. Jo nameravamo precepit na sejanec hruske. Imamo eno stara jesensko hrusko moštvenko. Sadike vzgojene od te hruške se nam zelo obnesejo kot podlaga za cepljenje.
Od jesenskih hrusk pa obožujem Pastorjevo. Rodi vsako leto. Okusna sveža in dobra za sušenje.
Od jesenskih hrusk pa obožujem Pastorjevo. Rodi vsako leto. Okusna sveža in dobra za sušenje.
-
Andrej Banko
Tajana, kako je s tem menda "dolgim časom skladiščenja", ki ga omenjajo na različnih spletnih straneh.
Nekje celo piše, da je užitna šele po daljšem času skladiščenja - decembra in januarja ?!
To se mi zdi kar malo pretirano ...
Vesel bi bil tudi še kakšnega mnenja iz prve roke o Društvenki in Boskovi steklenki.
Hvala.
Nekje celo piše, da je užitna šele po daljšem času skladiščenja - decembra in januarja ?!
To se mi zdi kar malo pretirano ...
Vesel bi bil tudi še kakšnega mnenja iz prve roke o Društvenki in Boskovi steklenki.
Hvala.
-
tajana
Pastorjevo na hladnem obdržimo do decembra, dlje se nisem uspela. Na toplem in v bližini jabolk ne zdrži dolgo. Takoj po obiranju pa res ni dobra za jest. Pretrda in brez okusa. Ko pa malo odstopi, je božanska.
-
babaco
Imam Društvenko, odlična sorta ,veliki plodovi.
-
živa
- Kraj: Žiri-NM
Na sejancu imam Condo, kupljeno pri drevesničarju. Rodila je že po parih letih. pri meni izredno škrlupasta, čisto rjavi listi postanejo. Plod izredno debel, dober. Viljamkovka dobra.
-
ck
Društvenka se pri meni ni obnesla, pri bratrancu v LJ - sredi mesta tudi ni najboljša. Boskova steklenka je dobra in se lahko malo tudi skladišči. OBE zorita pozno - konec semptembra - začetek oktobra.
Probaj s conferance, ki zori malo za viljamovko. Jaz imam od poznih Abbate fetel, ki je rodna in se solidno skladišči. Kako dolgo zdrži ne vem, ker jih v cca 1. mesecu pojemo
Probaj s conferance, ki zori malo za viljamovko. Jaz imam od poznih Abbate fetel, ki je rodna in se solidno skladišči. Kako dolgo zdrži ne vem, ker jih v cca 1. mesecu pojemo