Dober, poučen, itd. film

Odgovori
pika99
Kraj: Ljubljana / dolenjska

Re: Dober, poučen, itd. film

Odgovor Napisal/-a pika99 »

Danes (četrtek, 1.januar 2026) na TV SLO1 ob 20h domač dokumentarec z naslovom Bojevita kraljica noči. V prvem planu sove kozače, poleg pa še neverjetno število dihjemajočih posnetkov naših divjih živali in gozdov.
Traja neverjetnih uro in 20 minut, mine pa v hipu.
Sem ga predlansko leto v kinu gledala dvakrat, pa se ga prav veselim videti še (vsaj) enkrat :).
(in brez zamere še komentar na zgornjo debato - serija z enakim imenom kot knjiga ni bila delo iste ekipe, sumim, da je naslov serije zgolj slučaj. Po knjigi so Nemci pred parimi leti posneli daljši dokumentarec, če se ne motim v dveh delih, ki je vključeval poleg posnetkov iz gozda tudi avtorjeve poglede, njegov praktičen vsakdan, skupine, ki jih vodi po gozdovih, pregled obsežnega seznama knjig, ki jih je napisal prej - tisto gledati pa je ne samo izpolnilo pričakovanja, ampak poglobilo izkušnjo branja knjige).
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Gledala.
Čudovit film že sam po sebi, za zvečer pa sploh primeren, da gremo spat umirjeni s slikami narave v možganih. :D
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Gledala. Hvala, pika99, si poskrbela za lep večer.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

V živo ne ločim kozače od lesne sove, ampak po velikosti bi rekla, da sem imela kozačo na parceli, sva se kar nekaj minut opazovali zvečer, ko je ona sedela na lesenem ogrodju za pokrivanje aronije pri zevniku, jaz pa sem šla škropit drevje z bakrom. zAgledam jo šele med škropljenjem, stojim in se gledava tam 50 m razdalje. Ko sem se naveličala samo stati in sem se premaknila, je zletela stran na moji desni strani. Veličastna žival.
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

21:10
Grenki plodovi – izkoriščanje na poljih Evrope - nemška dokumentarna oddaja.

Danes 21:10 na prvem programu. Vredno ogleda in razmisleka.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Nekaj sem jih že gledala na podobno temo. Vse se nekako izteče v misel: zato je sadje in zelenjava iz uvoza toliko cenejša kot naša domača.

Škarje in platno imamo torej v rokah potrošniki. A lahko je reči, da ne kupovati poceni hrane, ko pa nizki dohodki nekaterim drugačne ne omogočajo.
Odgovori