Testo sem pripravila kot običajno pripravim testo z drožmi (iz 300g mlačne vode, vzhajane droži, 500g bele mehke moke, žlička soli). Droži sem nastavila zjutraj, okoli sedmih, okoli 14.ure zamesila testo, ga prvi dve uri prepogibala. Potem je vzhajalo v vzhajalni posodi do 22.30. Po oblikovanju sem dala hlebec vzhajati v pehar; zaprt v PVC vrečko, ki sem ga postavila v hladno shrambo).
Zjutraj sem površino hlebca narahlo pomokala, čez hlebec poveznila spodnji del pekača in vse skupaj obrnila na glavo in testo je bilo na pekaču. Zelo enostavno! Površino testa sem nekajkrat zarezala. Čez vse skupaj poveznila zgorni del pekača in postavila v mrzlo pečico.Pečico sem nastavila na 240st. in pekla 1uro. pekač je bil vseskozi zaprt.
Rezulat je lepo zapečen kruh s hrustljavo a mehko skorjo in gobasto enakomerno luknjičasto sredico. tudi okus je odličen. Le hlebec se mi zdi malo preveč ploščat. Da bo tak se mi je zdelo takoj, ko sem videla, kako se je testo razlezlo po pekaču (verjetno je bilo preveč vzhajano).