Radič - Cichorium intybus
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Re: Radič - Cichorium intybus
Ja, mraz, ki oovzroči izsuševanje listov. Vlaga iz listov hitro hlapi. Pokrit radič ne bo imel suhih robov listov, a pri plus temperaturah se poveča verjetnost gnitja.
-
brbr
Mislim, da ne gre za izsuševanje, ker se rastline tudi po rasti razlikujejo, ne samo po listih, Moji radiči so pod kopreno položeno čez loke. Zemlja je mokra, suše ni.
Skoraj prepričana sem, da je razlog za različnost v semenu in ne v rastnih pogojih. No, mene taka raznolikost ne moti. Pojemo vse varijante.
Skoraj prepričana sem, da je razlog za različnost v semenu in ne v rastnih pogojih. No, mene taka raznolikost ne moti. Pojemo vse varijante.
-
živa
- Kraj: Žiri-NM
Ne, pri meni ni mraza ne suše pod folijo. Je neprodušno zaprt, folija dana čez loke, zadelana z zemljo, le en vogal imam, kjer polivinil obtežim s težkimi betonskimi ploščami (pred vetrom to ni ovira), da jih odstranim in zlezem noter. Čez vikdend sem imela ta vrata odprta, da se je tudi čez noč zračilo, ker ni bilo minusa. Možno, da je nestabilno seme. Ne vem.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Lani sem po več letih spet sadila radič za čez zimo. Dotlej se mi ni obnesel, ali ga je nekaj pojedlo ali je zgnil.
Imam dve različni sorti, sam Bog vedi, kateri. Sadila sem ga na paradižnikovo gredo, jeseni posula z miskantom, po novem letu delno pokrila z velikimi smrekovimi vejami, z veliko zraka pod njimi. Trenutno so videti lepo oboji, pokriti in nepokriti. Mogoče mi pa letos uspe? Čeprav se spomnim, da so mi kakšno zgodnje spomladansko zelenje prav radi skljuvali ptiči, dokler nisem zaščitila.
Imam dve različni sorti, sam Bog vedi, kateri. Sadila sem ga na paradižnikovo gredo, jeseni posula z miskantom, po novem letu delno pokrila z velikimi smrekovimi vejami, z veliko zraka pod njimi. Trenutno so videti lepo oboji, pokriti in nepokriti. Mogoče mi pa letos uspe? Čeprav se spomnim, da so mi kakšno zgodnje spomladansko zelenje prav radi skljuvali ptiči, dokler nisem zaščitila.
-
živa
Vidim kar veliko gred z vejami na njimi, ker je perjadi preveč. Nihče več jih ne lovi.
na tvoji lokaciji bi dala loke in čez kopreno in to samo zato, da lahko prideš v vsakem vremenu do radičev, čeprav so prezimni, vendar zmrznjenih se ni dobro dotikati. Tako pokrit izredno lepo raste motovilec, v plastenjaku pa ni tako lep.
na tvoji lokaciji bi dala loke in čez kopreno in to samo zato, da lahko prideš v vsakem vremenu do radičev, čeprav so prezimni, vendar zmrznjenih se ni dobro dotikati. Tako pokrit izredno lepo raste motovilec, v plastenjaku pa ni tako lep.
-
živa
se samo meni zdi ali je prejšnji prispevek zelo črn?
-
živa
samo meni, ker potem izgine ta intenzivna barva.

- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Živa: bi rekla, da je to odvisno od računalnika oz. mobija. Ko je bilo pri meni stalno pretemno, je pomagala sprememba nastavitve osvetlitve v računalniku.
-
brbr
Tudi pri meni je črn..
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Pri meni je izmenično svetel- temneje zelen zapis, a lepo berljiv. Telefon in računalnik.