Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Stara romunska sorta?

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Dobro, AA, bom pa še tebe lovila Laughing_________________naredimo svet lepši
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

brbr, ali je tale fižol še aktualen, nekaj malega semen lahko danes prinesem sabo na srečanje. Smile
brbr

Ne, hvala. Ga imam že od Zoybe Wink_________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Če se ne najde noben drug interesent in ti semena hodijo odveč, jih vzamem z veseljem in bodo našle hvaležnega novega lastnika.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Ni ravno, da ga nimam kam dat, povpraševanje je a če si želiš ti z veseljem nekaj malega prinesem.
brbr

Sem tudi jaz oddvojila nekaj fižolčkov, ki sem jih dobila od Zoybe. So že v košari, pripravljeni za srečanje...._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kombinacija s 4-metrsko koruzo za oporo se ni dobro izšla Embarassed . Koruza je pri slabem metru, fižol pa že na dobrih 2 metrih - na preklah, ki so bile postavljene po sili razmer Wink .
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Že cveti Very Happy , prvi od vseh preklarjev.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Dobro ga neguj za lep pridelek. V jeseni bi se prijavil za nekaj semen, (če nisem vsiljiv) ker mi letošnja setev tega "romunca" nikakor ni uspela. Reveži se še vedno "matrajo" pri tleh in dvomim, da bo kaj iz njih.

Tudi nasploh imam letos kompletno ves fižol prav slab.
Prva setev je bila vsa slaba in sem sedaj v juniju še enkrat ponovil, pač pri tistih, katerih seme sem imel viška. In ta druga runda je že prehitela prvo serijo. Prav nenavadno.

Skratka, fehtam v naprej. Embarassed
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

juglans, seveda. Če le ne bo kaj skazilo letine.

Mogoče namig za matranje fižola: ne mara mrzle zemlje. Lani sem istotam sadila jeruzalemčana, v 3 ponovitvah. Na koncu jih je par le vzklilo, a počasi in pridelek ni bil omembe vreden. Zato sem tokrat tega načrtno predvzgojila v lončkih in uspeh je popoln!
Odgovori