Peka rženega kruha z drožmi

Odgovori
brbr

Re: Peka rženega kruha z drožmi

Odgovor Napisal/-a brbr »

Metuljc, zadnje dni sem prečitala kar nekaj receptur za peko 100%rženega kruha. Mislim, da sem naletela tudi na pogovore na Kulinariki. Ampak vsi so ga pekli v pekaču.
Tudi sama sem 100% ržen krug včasih pekla vsak teden.(postopek je opisan na začetku teme. Slike so, žal izginile. Mogoče jih obnovim). Pekla pa sem ga v modelu, tako se ni mogel razlesti in nastala je lepa štručka. Okus takega kruha mi je všeč.
Tale moj podplat pa je bil povsem gumijast, se ni dal niti dobro pregriznit, okusa pa tudi ni bil dobrega. Izgleda, da k okusu veliko prispeva tudi zrak ujet v testo :o .

Prepričana sem, da bi bil tale podplat odličen kruh, rahel in poln luknjic, če bi ga pekla v modelu. Gotovo naslednjič probam... Dodatek indijskega trpotca res zelo pripomore h rahlosti končnega izdelka. Lpmami, mislim, da bi pomagal tudi tvojemu biskvitu.

No, predvčerajšnjim sem, da ne bi morali v trgovino po kruh, na hitro (droži so bile še pohate od zadnje peke, tako je celotno vzhajanje do peke trajalo 9ur) spekla hlebec ajdovega. Je zelo lepo uspel.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

brbr napisal/-a: Po Feb 09, 2026 8:25 am... Dodatek indijskega trpotca res zelo pripomore h rahlosti končnega izdelka. Lpmami, mislim, da bi pomagal tudi tvojemu biskvitu.
He-he, najbolj so pomagale izkušnje! Spremenila sem čas in temperaturo pečenja et voila, poezija od biskvitnega testa in končne rolade. Naredila sem tudi rolado z navadno pšenično moko in je šlo tudi zelo lepo.

Slika

Potem pa postavim obe na mizo, zraven pa še dve roladi od snahe, ki jo je pekla prvič v življenju. In je bila njena sadna najboljša od vseh! Bravo, tamlada!
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Zelooo lepo. Čestitke in poklon!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Vabljivo!
Odgovori