Pozdravljeni,
odločila sem se, da si kupim Felco škarje za obrezovanje. Zdaj imam problem z izbiro modela in velikosti. Menim, da imam veliko roko. Rokavice sicer res nosim št. M oziroma 8, kupila pa bi Felco 8 ali Felco 11. A mi lahko kaj svetujete, glede na vaše izkušnje? Hvala vam.
Škarje za obrezovanje
-
Janika
- Kraj: Okolica Kranja
-
Andrej Banko
- Kraj: Domžale
Re: Škarje za obrezovanje
Za sadje vzemi Felco 31.
-
Janika
Bom z njimi obrezovala vse od trajnic, grmovnic do dreves?
-
Andrej Banko
- Kraj: Domžale
Jaz imam Felco 31 že 10 let in sem zadovoljen. Tudi lepo sedejo v roko. Lepše kot Lowe 6.
Ja, imam tudi te, ker sem Felco lani “izgubil”.
No, potem so se po enem mesecu našle.
Ja, jaz obrezujem le sadno drevje in jagodičevje.
Zagotovo so vse Felco škarje vrhunske. Hudo zamočiti ne moreš s katero drugo številko.
Felco 8 in 11 so v osnovi kategorizirane kot trsne škarje.
Za nas, ki radi še malo cepimo, morda niso tako primerne, ker ne naredijo tako gladkega reza kot npr. 31 ( t.i. “Anvil” tip ).
Ja, imam tudi te, ker sem Felco lani “izgubil”.
No, potem so se po enem mesecu našle.
Ja, jaz obrezujem le sadno drevje in jagodičevje.
Zagotovo so vse Felco škarje vrhunske. Hudo zamočiti ne moreš s katero drugo številko.
Felco 8 in 11 so v osnovi kategorizirane kot trsne škarje.
Za nas, ki radi še malo cepimo, morda niso tako primerne, ker ne naredijo tako gladkega reza kot npr. 31 ( t.i. “Anvil” tip ).
-
Pepe
- Kraj: Štajerska
Uporabljam Lowe škarje, pri starših pa so tudi ene Felco. Vse so OK. Za obrezovanje trt uporabljam trsni tip škarij (rezilo eno mimo drugega), za obrezovanje drevja pa raje drevesne (npr. Lowe 6 ali Felco 31). Slednji princip garantira, da pri debelejši veji ne zapotegne rezil, pri trti pa bi težje prišel do pravega mesta reza.
Imam tudi nekaj cenejših "vrtnih" škarij različnih proizvajalcev. Cena odraža kvaliteto, nobene cenejše me niso tako presenetile, da bi rekel, da so enako dobre kot dražje. Da se pa čisto solidno vzdržati in rezati pol ure s škarjami za tretjino cene. Tu pa tam je kak rez problem. Če pa sem cel dan v vinogradu, pa si želim nek optimum, da nadoknadim slabo tehniko in vzdržljivost
.
Imam tudi nekaj cenejših "vrtnih" škarij različnih proizvajalcev. Cena odraža kvaliteto, nobene cenejše me niso tako presenetile, da bi rekel, da so enako dobre kot dražje. Da se pa čisto solidno vzdržati in rezati pol ure s škarjami za tretjino cene. Tu pa tam je kak rez problem. Če pa sem cel dan v vinogradu, pa si želim nek optimum, da nadoknadim slabo tehniko in vzdržljivost
-
Janika
Hvala vam.