Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kdo jo pozna ?

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Tudi na mojem ob ograji so zdaj že vsi cvetovi odprti. Imena pa še ne veva Sad.

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Melona zgleda, da je res nekaj posebnega. Nihče se niti ne javi, če jo ima tudi on ali ona. Grmičekl je občudovanja vreden. Boš videla, kako bo lep, ko bo malo bolj košat
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Prekrasen je. Kako dolgo pa cveti?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Marsikje se vidi tale grmiček, ampak, imena mi noče povedati, časa za kako bolj resno brskanje pa nisem imela.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Cvetni pecljli so me spomnili na češnje. Bi bila lahko Prunus glandulosa Alba Plena? Primerjajta s slikami na netu. Tudi druge češnje in češnjice cvetijo tačas.
Uporabniški avatar
Melona

Melona je napisal/a:
Pozna kdo njegovo ime? Sumim, da bi morda lahko bila Prunus glandulosa 'Alba Plena', ena od žlezavih češnjic torej.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Mislim, da ni. Tale neznanka ima bistveno manjše cvetove. Je pa vsekakor iz sorodstva, okoli rodu Prunus ali celo v njem. No ja, ker nisem tam, kjer je moja največja enciklopedija cvetja, bom na ta vir še nekaj časa čakala.
Upam, da me kdo prehiti.
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Lahko bolj ostro sliko tega grmička?

Naredil sem inverse google search, in mi je tole ven vrglo: Prunus serrulata 'Shimidsu Sakura'- -> japonska češnja.. Ampak. RAbil bi malo bolj ostro sliko...
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Forest727 tudi jaz sem tega mnenja,po moje bo kar to,pravi odgovor.
Uporabniški avatar
Melona

Žal, bolj ostre fotke ne zmorem Embarassed . Če prav predvidevata, naj bi to zrastlo bolj v drevesce?
Odgovori