Narcissus - narcisa

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Re: Narcissus - narcisa

Odgovor Napisal/-a muha »

Opazna razlika med prej in potem. Škoda. Saj lepi sta obe a ona prva je bolj izrazita.
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Morda pa potrebuje, kot npr. hortenzija, kak element, da pride do te intenzivnejše barve?
Jaz bi jih obilno pognojil, po cvetenju, potem pa bi se naslednje leto videlo, kak bo rezultat.
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Bom, samo spomniti se moram ob pravem času. ;)
Uporabniški avatar
Plamenka

Potem ko je Borut objavil kolaž fotografij svojih narcis in ko je včeraj razložil, kako se to naredi, si nisem mogla kaj, da ne bi še jaz na tak način predstavila svoje zbirke. Tu je torej 30 narcis, vseh pa imam po evidenci 50. Od tega so tri poletne, ki sem jih komaj pred kratkim posadila. Ostale, ki manjkajo na fotografijah, so že odcvetele, tri pa še pričakujem. Upam, da ta kolaž ni prevelik.
ScreenNarcise.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Lepe. Mimogrede; narcise so samo v razponu od bele preko rumene, marelične do oranžne? Obstaja npr. rdeča?
Uporabniški avatar
Plamenka

Melon, ne. No, privenček je lahko pri bolj redki sorti skoraj rdeč. Sem mislila, da sem tudi takšno enkrat kupila, pa sem dobila napačno. Tudi roza privenček je bolj redek. Pa zelenkast privenček obstaja pri sorti Synopel. A ta je trmasta za cvetenje. Nimam je več.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Čudovit kolaž.

Pri predstavitvi posameznih cvetov se enkratno obnese.
Kadar pa naletim na kolaže, ki kažejo cele rastline, jih kar preskočim, ker ne morem uživati v njih, saj so detajli preveč skriti.
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Same lepotice.
.
Ali bi bilo primerneje lepotci, glede na dejstvo, da se je Narcis spremenil v narciso.... 8-)
"Po grški mitologiji je narcisa nastala iz prelepega mladeniča Narcisa, ki se je zaljubil v lastno podobo v vodi. Ker se ni mogel ločiti od svojega odseva, je umrl od hrepenenja, na tistem mestu pa je zrasla cvetica, ki so jo poimenovali po njem.
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Uporabniški avatar
Plamenka

Muha, doslej so me kolaži, ki so jih namesto posameznih fotografij, objavljali na FB, motili ravno zato, ker si nisem mogla dobro ogledati podrobnosti. Na fotografije cvetov doslej nisem velikokrat naletela, Borutov kolaž cvetov pa mi je bil zelo všeč, bolj kot posamezne fotografije, saj na enem mestu lahko vidiš celotno zbirko in primerjaš cvetove. Če gledaš posamezne fotografije, se izgubiš. ;)
Odgovori