Še tule opozorilo: nikar ne nabirajte čemaža, če ga dobro ne poznate. Ko ga enkrat zares spoznate, zamenjava praktično ni mogoča, skrbno odbiranje pa nujno.
Več
Žal tole ni prvoaprilska šala.
Allium ursinum - čemaž
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
-
brbr
Re: Allium ursinum - čemaž
Ja, je bilo tudi zjutraj po radiju, da sta dva umrla.
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Bo držalo. In, če ga nabiramo res list po list. Na poljanah čemaža je vmes lahko tudi kaj drugega.
In spomnila sem se na najine prve debate, muha, o rastlinah, ki jih je mogoče zamenjati s čemažem. Nekaj časa kar nisva prišli skupaj. Dokler nisem svojega botaničnega očesa "zamenjala" z, recimo, povprečnim poznavalcem rastlin. Kamor ti, seveda ne sodiš. Se spomniš?
Taki tragični dogodki me vedno razžalostijo in bolijo, ker bi se jim dalo izogniti.
Zdaj, ko je "divja hrana" velik trend, pa sploh..kdor si želi poznati divje rastline ima po Sloveniji že kar precej poznavalcev, ki prirejajo tečaje v živo, .....a se bodo kmalu pojavili tudi zaslužkarji z instant znanjem. Žal.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Tudi jaz sem slišala za žalostno novico že takoj na začetku sezone čemaža. Sem vesela, da se je doma razrasel in ga je dovolj. Vmes raste sicer kak plevel, a nič strupenega. Šmarnice so čisto na drugem koncu.