Grah - Pisum sativum

Odgovori
Beki

Re: Grah - Pisum sativum

Odgovor Napisal/-a Beki »

Jaz bom najbrž dala oporo, kot jo da Charles Dowding, torej, par debelejših palic, potem pa navezana vrvica okoli. Sicer sem našla en kup odreza, in bi šla lahko nabrati vejice, ampak po prebranem sodeč, bo verjetno z vrvico bolj učinkovito, ker ga bom lahko malo silila gor.
Beki

Trenutno so še vsi strumno v vrsti.Slika
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tiste 4 pa lahko meni prineseš, da ne bodo na kompostu pristali. 😁
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Beki, če jaz naredim tako kot ti, se mi vse skupaj zvrne s palicami vred, ko je polno obložen. :roll:
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

copatka: ti imaš, če si prav predstavljam, zelo rahlo prst. V težji so palice bolj stabilne.
copatka

Ja, v tem je moj problem v vseh visokih gredah. Če ne napnem mreže med kovinskimi palicami, ki držijo protitočno mrežo, se mi vse podre. Te pa na žalost niso povsod tam, kjer bi jih potrebovala. :roll:
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Letos imam grah spet na njivi. Površino imam kar na debelo prekrito s senom, a je grah lepo pokukal skozi. Ko bo malo višji, mu bom še dosula seno, da bo ščitilo zemljo pred izsušitvijo, pa tudi malo služilo za oporo. Nizkemu grahu ne dajem opore. če se poleže po senu, mu pa tudi ne škodi.
Sem ga pa prekrila z mrežo proti pticam, v upanju, da ga bodo srne tako pustile pri miru.
Beki

Ojla. Letos imam prvič takole dvignjene gredice. Pri očetu sva običajno dala vejice, ampak tam ni bilo nobene stiske s prostorom, je bilo vseeno, kako se je razrasel. Bomo videli, malo si obetam, da če bodo dovolj globoko zabite palice, da bi moralo biti OK. Imeti preobložen grah ni tako slab problem, ane?
copatka

Res je, Beki. :D Jaz bi ga najraje pustila, da se po svoje razrašča, a mi spodaj rad začne plesneti in zato rabi malo zračenja.
Odgovori