Pozeba 2026
-
GrGr
- Kraj: Občina D.Toplice
Re: Pozeba 2026
Ojej, bedno, sploh pri tako solidnih pogojih, kot so letos 
-
Pepe
- Kraj: Štajerska
Tu okrog mene pa ravno obratno. Nekaj 10 ha sadovnjakov jablan je šlo v zadnjih letih ven. Spomladanske pozebe, toča in poljska jabolka, ki ne morejo v Rusijo. Zamenjale so jih njive, travniki in vinogradi. Novega resnega sadovnjaka že dolgo nisem opazil.živa napisal/-a: ↑Po Maj 04, 2026 10:16 am pepe, veeeeem, imamo vinograde malo več kot 1 km stran od mene. Na srečo smo vse tri vinograde posekali, nekaj prodali. Sedaj ima večina lastnikov vinograde posekane in posajeno sadno drevje, ki ne pozebe in je zdravo (verjetno zaradi zanosa škropiv s trt na drevje).
-
GrGr
- Kraj: Občina D.Toplice
Ziva, pravkar sem en krog po Straskem hribu naredil, mogoce sem tudi tvojo posest gledal - v daljavi seveda. Pozorno sem opazoval vse rastje in ni niti sledi o pozebi ali nje posledicah. Vse je lepo, polno in zdravo, še orehi, ki so prave "mimoze".
Sem pa presenecen opazil, da so grmi divjega rumenega drena zelo malo oblozeni s plodovi - kar je kontra kot lani, ko so se pod tezo zrelih drnulj veje dobesedno krivile.
Sem pa presenecen opazil, da so grmi divjega rumenega drena zelo malo oblozeni s plodovi - kar je kontra kot lani, ko so se pod tezo zrelih drnulj veje dobesedno krivile.
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Pepe, boš moral v naše konce. Na Hotemežu pri Radečah je kakšne 3 leta, morda 4 star ogromen sadovnjak, večina jablan, nekaj tudi hrušk, Sadjarstvo Aškerc iz Rimskih Toplic. Razsežnost najbolje vidiš, če se po levem bregu Save pelješ iz Loke pri Zidanem Mostu proti Radečam. In še bo en del polja tam posajen.
-
živa
- Kraj: Žiri-NM
gRGR, saj ljubenska gora tudi ni ničesar doživela. Moja nadmorska višina je neugodna, dva metra višje bi morala biti, ker v vasi ni bilo pozebe.
je, kar je. Na kar nimam vpliva, se nima smisla s tem obremenjevati.
je, kar je. Na kar nimam vpliva, se nima smisla s tem obremenjevati.