Por - Allium porrum
-
tajana
Re: Por - Allium porrum
Por, katerega bomo sedaj sejali, bomo jedli pozno v jeseni in cez zimo vse do pozne pomladi, ko zacne uhajati v cvet. Lahko ga sejemo v korito ali direktno na gredo. Pikiranja nima rad. V obeh primerih ga presajamo na stalno mesto konec julija in pri tem skrajsamo korenine. In zgornjo tretjino listov. Liste nato redno strizemo vsakih 24 dni.
-
brbr
Sem upala, da se boš oglasila in povedala svojo metodo.
Meni nikoli ni uspelo, da bi imela do jeseni velik por, če bi ga zdaj sejala. je pa res, da ga jaz gojim ob robu paradižnikov. Tako ima vse poletje bolj senčno okolje in zato raste počasneje.
Meni nikoli ni uspelo, da bi imela do jeseni velik por, če bi ga zdaj sejala. je pa res, da ga jaz gojim ob robu paradižnikov. Tako ima vse poletje bolj senčno okolje in zato raste počasneje.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Prvič berem, da je dobro prirezovati liste. Kakšen je učinek ?
-
tajana
Z rednim strizenjem zelenih listov pora dobimo prej bolj debele pore. V kolikor zelimo cim visje belo steblo, pa damo okrog pora kartonasti tulec od wc papirja.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Oj, Brbr, z veseljem vzamem nekaj sadik junija.
Tajana, koliko zanimivega znanja! Mogoče poskusim, saj bo imel zelo osončeno rastišče.
Tajana, koliko zanimivega znanja! Mogoče poskusim, saj bo imel zelo osončeno rastišče.
Zadnjič spremenil Lpmami, dne Če Maj 07, 2026 8:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
-
tajana
Hvala Lpmami. Vir mojega znanja zadnja tri leta je spremljanje portalaTrag Biljke. V tem casu sem veliko stvari poenostavila.